Helyi sport

2024.09.16. 18:28

Jövőre visszatérnének a legjobbak közé az SZVSE atlétái

Nem a legjobb előjelekkel várhatta a budapesti atlétika csapatbajnokságot az SZVSE. A Vasutasok bennmaradása így is kevésen múlt, de jövőre azon lesznek, hogy visszakerüljenek a legmagasabb divízióba.

Vajgely Pál

Női kalapácsvetésben négyes is versenyeztek az SZVSE atlétái közül.

Fotó: Kovacs Peter

Fennállása során először szerepelhetett a legjobbak között az SZVSE atlétika szakosztálya a csapatbajnokságban. Az 1-es divízióban való debütálásra nem a legjobb összetételében tudott kiállni a szegedi csapat, amely egy 30 fős küldöttséggel volt jelen a Budapesten megrendezett versenyen. A szegediek végül 203 pontot szereztek a hétvégén, és ezzel a 15. helyen végeztek a 16 csapatos mezőnyben, ezzel eldőlt, hogy jövőre a 2-es divízióban lesznek érdekeltek. Az utolsó bennmaradó, 13. helyen végzett Tatabánya 43 ponttal előzte meg a szegedieket, ami tekintve, hogy a csapatbajnokság során egy szám megnyeréséért 16 pont jár, nem mondható soknak.

Négy-öt sportolónk nem volt itthon, akik nagyon sok pontot szerezhettek volna. Szokták mondani, hogy a sportban nincs ha, de ha ők itt vannak, akkor azt gondolom, nagyon simán bennmaradunk. Nem volt szerencsénk sem, a női 4×400-as váltónk egy sérülés miatt nem tudott elindulni. Imre Petra már az Egyesült Államokban tanul, testvére, Viktor is külföldön volt, egy dobóatlétánk pedig nem ért haza a katonai kiküldetéséről, Biacsi Ilona paralimpikonunkat pedig nem neveztük, mert úgy volt, egy brüsszeli versenyen áll rajthoz, de elírták a repülőjegyét és nem tudott kiutazni. Az ország tizenötödik legjobb egyesületének lenni nem szégyen, egy picit lehettünk volna szerencsésebbek, és akkor bennmaradunk. Jövőre mindenképpen az a célunk, hogy visszajussunk, mert egyértelműen ott van a helyünk – összegzett lapunknak Márton Anita, az SZVSE szakosztályvezetője.

Hozzátette, az SZVSE atlétái mindent megtettek, bevállaltak olyan számokat is, amely nem feltétlen áll közel hozzájuk – ezzel is elősegítve azt, hogy pontot szerezzenek az egyesületnek. Kovács Árpád például 200 méteren állt rajhoz, Dobó Zsombor kalapácsvetésben versenyzett, míg a súlylökő Beregszászi Renáta például gerelyhajításban mérettette meg magát. 

A szegediek közül egyébként Kovács Árpád 200 és 400 méteren is dobogóra állhatott, míg Beregszászi Renáta megnyerte a női súlylökést. Az 1. divíziót a Budapesti Honvéd nyerte, megelőzve a Gödöllőt, míg az FTC lett a harmadik, az SZVSE mellett pedig a Dunakeszi, valamint a DVTK esett ki a 2-es divízióba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában