Vasárnap idegenben lép pályára az NB II.-es alakulat

2024.08.03. 07:44

Agresszív, harapós hozzáállás kell

A labdarúgó NB II. második fordulója következik, amelyben a Szeged-Csanád GA együttese ismét idegenben lép pályára. Vasárnap 19 órától a Kozármisleny vendége lesz a Tisza-parti alakulat.

Mádi József

Michael Boris vezetőedző hasonló játékot vár 90 percen keresztül, mint amit Tatbányán a meccs első kétharmadában látott.

Fotó: Gémes Sándor

Nincs mese, javítani kell. Máris jön az újabb lehetőség, a tatabányai 3–2-es vereség villámgyorsan feledtethető.

Ehhez a labdarúgó NB II. második fordulójában Kozármislenyben lehet maradandót alkotni – annál a csapatnál, amely az előző másodosztályú szezon meglepetéscsapata volt azzal, hogy a szezon végén a tabella ötödik helyén zárt. Éppen a szegediek mögötti pozícióban.

Aczél Zoltán remek együttest rakott össze, amely az újabb bajnokságot nem vele, hanem Pinezits Mátéval kezdte, és nem mondhatni, hogy egyértelműen jól, de az látszódik, rendben van a kohézió. Az újonc Békéscsaba ugyanis vezetést szerzett a baranyai településen, majd az előző sorozat társgólkirálya, Kirchner Krisztián a 90+5. percben tudott csak kiegyenlíteni. 

A Szeged-Csanád GA Tatabányán vezetett 2–0-ra Varga György Balázs duplájának köszönhetően, ám az 55. perctől valami megváltozott, megtört, és a szintén újonc hazaiak fordítottak, így nyertek. 

A szegedi keretben fontos kérdés, hogy az előző mérkőzésen hiányzók (Gajdos Zsolt, Könczey Márk, Palincsár Martin, Molnár-Farkas Tamás, Beronja Zoran) közül kire számíthat majd a szakmai stáb.

Az első mérkőzéshez hasonlóan azt várom a fiúktól, hogy sokat támadjanak és előrefelé védekezzenek. Úgy kell működnie a játékunknak, ahogy Tatabányán az első hatvan percben. Minden szituációban agresszív, harapós hozzáállásra lesz szükségünk. Az összes játékosunktól ezt a hozzáállást várom, nemcsak a kezdőktől, hanem a cseréktől is védekezésben és támadásban egyaránt. Ha két gólt szerzel idegenben, azzal nyerned kell – fogalmazta meg elvárásait Michael Boris vezetőedző.

A két együttes eddig nyolc párharcot vívott egymással, öt szegedi siker mellett két döntetlen és mindössze egy kozármislenyi győzelem született. Az előző szezonban ősszel 1–1-es döntetlent ért el Kozármislenyben a Szeged, míg hazai pályán egy kimondottan szórakoztató összecsapáson 2–0-ás diadalt aratott a Tisza-parti együttes.

A találkozó azért Baranyában lesz, mert a szegedi alakulat a Szent Gellért Fórum centerfelületének rekonstrukciója miatt kérte a pályaválasztói cserét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában