Menetrend

2024.07.05. 17:37

Az újonc otthonában kezdi a szezont a Szeged-Csanád GA

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette az NB II. 2024-25-ös idényének sorsolását. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia egy újonc otthonában indítja az évadot, augusztus 4-én pedig a Kozármisleny lesz az első csapat, amelyet a Szent Gellért Fórumban fogadhat Michael Boris együttese.

Vajgely Pál

Michael Boris augusztus 4-én debütálhat edzőként a Szent Gellért Fórumban.

Fotó: Gémes Sándor

Július 28-án, az újonc Tatabánya otthonában kezdődik meg a Szeged-Csanád Grosics Akadémia számára a 2024-25-ös idény – derült ki az MLSZ által közzétett bajnoki sorsolásból. Az NB II. nyitófordulójában tehát idegenben lép pályára majd a Tisza-parti csapat, amelyet immáron a német Michael Boris vezet. A szakember hazai bemutatkozására augusztus 4-ig kell várni, az első hazai bajnokin a Kozármislenyt fogadják majd Molnár-Farkas Tamásék.

A dél-alföldi örökrangadó dátuma is ismert, a Békéscsaba visszajutott a másodosztályba, így ismét rendeznek Szeged–Békéscsaba labdarúgómérkőzést. A rangadót a 10. fordulóban, október 20-án játsszák majd a Szent Gellért Fórumban. Az őszi idényt december 1-jén, a Budafok elleni hazai mérkőzéssel zárja majd a szegedi csapat, míg a 2025-ös évet február 9-én, a Tatabánya ellen, hazai pályán nyitja majd a Szeged-Csanád GA. A mérkőzések pontos kezdési időpontjait még nem határozták meg, az elmúlt évek gyakorlataihoz hasonlóan idén is vasárnap rendezik a mérkőzéseket a másodosztályban – ettől csak a televízió által közvetített mérkőzések, valamint ünnepnap esetén térhetnek el. 

A szegedi klubbal kapcsolatos további hír, hogy két távozónak is fény derült az új klubjára. Kővári Róbert az újonc Békéscsabához szerződött, így ő a már említett derbin ellenfélként futhat majd ki a Szent Gellért Fórum gyepére. Szintén marad az osztályon belül Nagy Richárd, a középpályás tavasszal kölcsönben futballozott a szegedi csapatban. Kölcsönjátékát követően visszatért a Pakshoz, ám az NB II.-es Szentlőrinc bejelentette, hogy szintén kölcsönbe megszerezte a 30 éves játékost. 

Ami a Szeged-Csanád GA további felkészülését illeti, a Szegeden edzőtáborozó Trabzonsporral várhatóan július 10-én, szerdán találkozik majd felkészülési mérkőzés keretén belül a csapat, míg ezen a hétvégén nem szerepel újabb gyakorló mérkőzés a csapat programjában. 

Az NB II. 1. fordulójának párosításai (július 28., vasárnap)

Csákvár–Kazincbarcika, Mezőkövesd–BVSC, Soroksár–Gyirmót FC Győr, FC Ajka–Szentlőrinc, Kozármisleny–Békéscsaba, Tatabánya–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Budafok–Budapest Honvéd FC, Vasas FC–Kisvárda.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában