Bemutatjuk a BL-ellenfeleket (2. rész)

2024.07.15. 14:41

Pick Szeged: a Magdeburg fogadása után Barcelonába utaznak

Csoportja és menetrendje sem könnyű a Bajnokok Ligájában. A szezonnyitót a német bajnok Magdeburg ellen játssz a Pick Szeged a Pick Arénában szeptember elején, majd a második fordulóban a címvédő spanyol Barcelona vendégei lesznek a Tisza-partiak.

Becsei Dávid

Bodó Richárdék a Pick Arénában 35–28-ra, Spanyolországban pedig 35–25-re kaptak ki legutóbb a Barcától a Bajnokok Ligája 2022–2023-as idényében.

Fotó: Karnok Csaba

Cikksorozatunkban a Pick Szeged Bajnokok Ligája-ellenfelei kerülnek terítékre. Az első részben a 2023-as Bajnokok Ligája-győztes Magdeburgról írtunk, most pedig a 2024-es győztes, a címvédő Barcelona következik.

A Pick Szeged egy csoportban a Barca csapatával.
Garciandía (középen) és a Pick Szeged egy idény után újra találkozhat a Barca csapatával.
Fotó: Karnok Csaba

Magabiztosan meneteltek

Meggyőző teljesítménnyel nyerte meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2023–2024-es kiírását a Barca. A csoportkör során bár elszenvedett három vereséget – a Veszprém és a Montpellier nyert a katalán fővárosban, valamint Magdeburgban kaptak ki –, csoportmásodikként zártak. A negyeddöntőben a francia Paris Saint-Germain ellen nem forgott veszélyben a későbbi végső győztes továbbjutása, míg a kölni elődöntőben 30–18-ra kiütötte a THW Kielt. A finálé már nem hozott ennyire sima barcelonai sikert, de a 2021-es tükörsima mérkőzés már nem ismétlődött meg. Akkor 36–23-ra győzték le az Aalborgot, most pedig 31–30-ra, de a dán bravúrra reális esély nem mutatkozott.

Nem lesz egyszerű megtörni a barcelonai hegemóniát, ugyanis Carlos Ortega vezetőedző szinte teljesen ugyanazzal a játékoskerettel dolgohat majd az előttünk álló szezonban is. Nagyobb játékosmozgás a zuhanyhíradó szerint 2025-ben várható a gránátvörös-kékeknél.

Ezen a nyáron mindössze hárman igazoltak el a Barcából, de az elmúlt időszakban a Dinamo Bucurestihez távozott brazil válogatott balátlövő, Haniel Langaro, és a két kölcsönadott fiatal, jobbátlövő, Djordje Cikusa és Ian Barrufet – a legendás kapus, David Barrufet fia – sem töltött be kulcsszerepet. 

Tőlük igazol a Pick Szeged?

2025-ben viszont két világklasszis már biztosan elhagyja a katalánokat, ugyanis a kapus Gonzalo Pérez de Vargas érkezését a THW Kiel, a francia jobbátlövő Melvyn Richardsonét pedig az Orlen Wisla Plock jelentette be. Akár további távozóik is lehetnek majd, hiszen Aitor Arinót a PSG-vel, Hampus Wannét pedig a Szegeddel hozták hírbe korábban. Előbbinél arról írtak a lapok, a több játéklehetőség reményében váltana – pályafutása során először, ugyanis a 31 éves klasszis 2012 óta erősíti a Barcát, előtte a klub utánpótlásában pallérozódott. Egyetlen érkezője van a Barcának a következő idényre, Juan Palomino. A 22 éves balátlövő kölcsönből tér vissza La Riojából.

Pontos időpontok még nincsenek, de a második fordulóban szeptember 18–19-én utazik Barcelonába az OTP Bank-Pick Szeged, míg az utolsó előtti, 13.-ban 2025. február 26–27-én jön a címvédő a Pick Arénába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában