Vármegyei labdarúgás

2024.07.18. 16:29

Kisorsolták a nyitófordulókat a Csongrád-Csanád vármegyei futball-bajnokságokban

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Csongrád-Csanád vármegyei Igazgatóságán kisorsolták a felnőtt bajnokságok első fordulóinak párosítását. Leghamarabb a megyeegy küzdelmei kezdődnek, ugyanis a tizenkét csapat már az augusztus 17-i hétvégén pályára lép.

Becsei Dávid

Illusztráció: Török János

Az NB I.-re készülő KÉSZ-St. Mihály-Szeged újdonsült csapatkapitánya, Sanda Malesevics, valamint a csapat hétfőn kinevezett vezetőedzője, Hadár Attila segítségével bonyolították le a Csongrád-Csanád vármegyei felnőtt labdarúgó-bajnokságok sorsolását csütörtökön délután.

A Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei kupa első fordulójának párosításai után a felnőtt bajnokságok nyitányának a meccspárjait is kisorsolta a területi igazgatóság. Mivel a vármegyei I. osztály tagjai kiemeltek a kupában, így a két sorozat egy időpontban, az ünnepi hosszú hétvégén, augusztus 17–18-án rajtol. Az NB III.-ból kiesett Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. Mórahalmon indítja a 2024–2025-ös szezont, míg több év után újra megrendezik a megyeegyben a Sándorfalva–Balástya  rangadót. A lebonyolítás nem változott, a tizenkét csapat az oda-vissza alapszakaszt követően a felső-, illetve alsóházban dönti el a végső helyezéseket a vármegyei I. osztályban. A többi bajnokságban nem lesz rájátszás, a pontos időpontok hamarosan elérhetőek lesznek az MLSZ Adatbankban.

Vármegyei I. osztály,1. forduló (augusztus (17–18.): Makó–Deszk, Mórahalom–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., Kiskundorozsma–Szentesi Kinizsi, Hódmezővásárhelyi FC II.–Tiszasziget, Sándorfalva–Balástya, Algyő–DB Futball Bordány.

Vármegyei II. osztály, 1. forduló (augusztus 24–25.): Csanytelek–Tiszasziget II., SZEOL SC–St. Mihály, Algyő II.–UTC, Csengele–Tömörkény, Baks–Csongrád, Mártély–Röszke, Mindszent–Ásotthalom.

Vármegyei III.osztály, 1. forduló (augusztus 24–25.): Makó II.–Kistelek, Szatymaz–Öttömös, Pusztamérges–Apátfalva, Csanádpalota–Zsombó, Domaszék–Földeák, Forráskút–Sándorfalva II., Zákányszék–Tápé.

Vármegyei IV. osztály, 1. forduló (szeptember 7–8.), Homokhát csoport: Tömörkény II.–Kiskundorozsma II., Tiszasziget III.–Balástya II., Ópusztaszer–Ruzsa,Gyálarét–Szegedi Pázsit, Mórahalom–Sándorfalva III., Üllés–Csanytelek II.

Tisza-Maros csoport: Deszk–MAS SE, Ambrózfalva–St. Mihály II., Székkutas–HFC III., Szegvár–Kiszombor, Eperjes–Kübekháza, Nagymágocs–Csongrád II.

Vármegyei női felnőtt, 1. forduló (szeptember 14–15.): Balástya–Makó, Csanytelek–Kiskőrös, DAFC–Arany Bácska Egyesület, Kiskundorozsma–Bugac, St. Mihály–Gyula.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában