A bulgáriai Plovdivban rendezett eseményen jártak az MVM Szegedi VE sportolói

2024.07.23. 10:25

Hét világbajnoki éremmel jöttek haza

Kiválóan szerepeltek az MVM Szegedi VE versenyzői a bulgáriai Plovdivban rendezett U23-as és ifjúsági kajak-kenu világbajnokságon. A klub sportolói hét érmet szereztek, ebből két ifjúsági világbajnoki cím jutott nekik.

Mádi József

A hét éremből Gyányi Milánnak egy-egy arany és bronz jutott.

Fotó: MKKSZ

Igazán mozgalmasan alakult Gyányi Milán élete Bulgáriában, aki három számban is érdekelt volt az ifjúságiaknál. Ebből kettőben érmet szerzett, egyedül C1 500 méteren nem sikerült a dobogóra felállnia.

hét
Így örült a harmadik helynek Gyányi Milán – a hét szegedi éremből az egyik. Fotó: MKKSZ

A fiatal kenus előbb a négyessel 500 méteren aranyérmes lett, majd egyesben 1000 méteren bronzot szerzett.

– Az 1000 méteres egyesben jól, talán elsőként jöttem ki a rajtból, majd utána próbáltam tartalékolni a futam végére is, mert nekem ez egy kicsit nehézkes még. Bár az egyes pályán indultam, ám engem nem akadályozott a versenyzésben, hogy ott volt a felevező szakasz, mert a többiek figyeltek, hogy ne csináljanak hullámot. Sokat nem láttam a futamból, csak annyit érzékeltem, hogy a középmezőnyben haladok. Igyekeztem nem pánikolni, hogy tudjak tartalékolni a hajrára, szerencsére maradt még szufla a végére – nyilatkozta a bronzérem megszerzése után Gyányi Milán.

Rajta kívül még Szabó Levente (ifjúsági K4 500 méter) szerzett aranyérmet a plovdivi eseményen, míg Molnár Csanád (U23 C4 500 méter), Paragi Petra (C2 és C4 ifjúsági 500 méter), valamint Marenec-Dózsa Zsombor (vegyes ifjúsági 5000 méter) lett második, ezzel lett teljes a szegediek éremkollekciója. 

Az MVM Szegedi VE vb-eredményei, aranyérmesek (kiemelve a szegediek): Samu Péter, Gazdag Marcell, SZABÓ LEVENTE, Mircse Zoltán (K4, ifjúsági 500 méter), Kurczina Máté, Pálfalvi Viktor, GYÁNYI MILÁN, Mitropoulos Iliász (C4, fjúsági 500 méter). 

Másodikok: Kollár Kristóf, Rumi Gergő, MOLNÁR CSANÁD, Juhász István (C4, U23 500 méter), Matkovics Vanda, PARAGI PETRA (C2, ifjúsági 500 méter), Matkovics Vanda, PARAGI PETRA, Kis-Batka Iringó, MOLNÁR CSEPKE (C4, ifjúsági 500 méter), MARENEC-DÓZSA ZSOMBOR, Sárkány Réka (C2, vegyes ifjúsági 5000 méter váltó).

Harmadik: GYÁNYI MILÁN (C1, ifjúsági 1000 méter).

Negyedikek: MARENEC-DÓZSA ZSOMBOR, Györe Panna (C2, vegyes ifjúsági 500 méter).

Ötödikek: GYÁNYI MILÁN (C1, ifjúsági 500 méter), Panyik Zsombor, Kollek Bálint, Fodor Bence, BALOGH GERGELY (K4, U23 500 méter).

Hatodikok: MOLNÁR CSANÁD, Juhász István (C2, U23 500 méter).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában