Gyulán játszottak

2024.07.07. 14:22

Felkészülés: Fordulatos meccsen játszott döntetlent az SZVSE

Osztálybeli rivális ellen gyakorolt a közelgő NB III.-as rajtra a Szegedi VSE labdarúgócsapata. A felkészülés újabb állomásán Gyulán játszott a csapat, amelynek kerete négy játékossal biztosan bővül.

Vajgely Pál

Illusztráció: Karnok Csaba

A Békés vármegyei I. osztály előző idényének bajnokával, a Gyulával játszott felkészülési mérkőzést a hétközben győzelmet arató a Szegedi VSE. A fürdővárosiak irányítását a megszűnő Körösladánytól érkező Ekker Attila vette át, mellette több játékos is csatlakozott a tavaly az NB III.-ban negyedik helyen végzett gárdából a gyulaikhoz.

Küzdelmes, magas iramú meccset játszottak a felek, és ugyan a Gyula szerzett vezetést, de erre Amariutei gyorsan válaszolt. A szünetet követően a vezetést is átvette az SZVSE, de a forgatókönyv megismétlődött, mert ezúttal a Gyula válaszolt korán erre a gólra. Bár mindkét gárda előtt megNvoltak azok a helyzetek, amellyel megnyerhette volna a meccset, ezek végül kimaradtak, így maradt a döntetlen.

A szegedi klub bejelentette, hogy négy játékossal megállapodott a közös folytatásról. Az SZVSE-be igazol Benyó Imre, a 22 éves játékos a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.-ben szerepelt az előző szezonban. Orovecz Ádám (26) NB I.-es meccsen is pályára lépett korábban a Balmazújváros színeiben, most a Nógrád vármegyei I. osztályú Érsekvadkerttől igazol a szegediekhez. Berger Martin (20) a Tiszaszigettől, míg Szüts Szilárd (19) a SZEOL SC-től csatlakozik a Vasutasokhoz.

Az SZVSE legközelebb szerdán 18 órától a másik vármegyei III.-as csapat, a Hódmezővásárhelyi FC ellen játszik felkészülési mérkőzést az SZVSE-stadionban.

Gyula–SZVSE 2–2 (1-1)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Gyula.
SZVSE: Zelman – Csamangó, Ottlik, Mezei, Albert, Lévai, Povázsai, Papp, Orovecz, Kéri, Amariutei. Játszott még: Halasi (kapus), Nagy B., Rádai, Kelemen V., Bojan, Benyó, Fodor, Beretka, Erhadt, Ábrahám. Edző: Kelemen Balázs.  
Szegedi gól: Amariutei, Beretka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában