Helyi sport

2024.06.22. 15:28

Újabb Eb-döntőt úszhat Pádár Nikolett

A 4x200 méteres vegyes gyorsváltó a legjobb idővel jutott be az esti döntőbe.

Delmagyar.hu

Pádár Nikolett újabb váltóval versenyzett.

Fotó: Derencsényi István

A 4x100 méteres vegyes gyorsváltóval pénteken nyert Eb-címet követően szombaton a 4x200 méteres vegyes gyorsváltó tagjaként versenyzett Pádár Nikolett, a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet sportolója.

A résztvevők csak a döntő pályabeosztása miatt "versenyeztek", a magyarok Kovács Attila, Magda Boldizsár, Molnár Dóra, Pádár Nikolett összeállításban 7:49.97 perces idővel elsőként, a 4-es pályára kvalifikáltak. A döntőt ma 20.31-től rendezik Belgrádban, az eseményt a Duna World élőben közvetíti.

Ami a délelőtt további eredményeit illeti, női 200 méter pillangón négy magyar is medencébe ugrott: a legjobb idővel a rekordot jelentő 11. Európa-bajnokságán szereplő Jakabos Zsuzsanna jutott tovább, a győriek 35 éves kiválósága az olimpiai szinttől (2:08.53) egyetlen tizeddel elmaradva végzett a lista élén.

Tudtam, hogy nyomni kell, hiszen négyen vagyunk ebben a számban, a szinttel nem is foglalkoztam annyira, de nagyon örülök, mert nagyon régen nem úsztam ilyen időt – mondta Jakabos, aki a statisztikákat összegző portálok szerint legutóbb 2019-ben úszott ilyen gyorsan ebben a számban.

A meglepetést Török Dominik szolgáltatta, aki a következő futamban a Kóshoz hasonlóan olimpiai szintes Zombori Gábort (1:59.52, 3.) megelőzve és kiejtve, egyéni csúcsától (1:59.02) mindössze kilenc századdal elmaradva, 1:59.11-es idővel összesítésben a második helyet szerezte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában