Helyi sport

2024.06.29. 20:12

Szegedi aranyérem a Maty-éren, Olasz Anna elbúcsúzott - FOTÓK

A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet klasszisa a Maty-éren megrendezett országos bajnokságon búcsúzott a tétversenyzéstől.

Országos bajnokságot rendeztek a Maty-éren.

Fotó: Karnok Csaba

A férfiaknál címvédés történt, míg a hölgyek mezőnyében először szerzett ob-aranyat Fábián Bettina: a Ferencváros szegedi úszója nyerte ugyanis a nők 10 km-es számát a nyíltvízi úszók Maty-éren rendezett országos bajnokságán.

Amiért igazán különleges volt az országos bajnokság, az az, hogy Olasz Anna ezen az ob-n ugrott vízbe utoljára tétversenyen: a szezon végén visszavonuló világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes, olimpiai negyedik úszó számára ugyanis a Maty-éri ob volt az utolsó klasszikus versenye.

Reggel még úgy voltam vele, én be nem megyek ma, de aztán persze bementem, mint korábban mindig. Nem mondom, hogy jól esett, viszont így illett elbúcsúzni, egy utolsó tíz kilométerrel – mondta a versenyt követően Olasz Anna, aki a negyedik helyen végzett.

 

Végre sikerült felnőtt bajnoki címet nyernem. Ez jó úszás volt, ilyen körülmények között különösen – összegzett Fábián Bettina, utalva arra, hogy igencsak meleg hőmérsékletű vízben rendezték meg az ob-t.

A korosztályos versenyzőknek az ob volt a válogató két hét múlva esedékes bécsi Eb-re: az első két helyezett valamennyi távon kvalifikált a csapatba, a harmadik indulókról hamarosan dönt Gellért Gábor szövetségi kapitány.

Nyíltvízi úszás, országos bajnokság, Szeged, a bajnokok:

Felnőttek, 10km

Betlehem Dávid (Balatoni ÚK) és Fábián Bettina (Ferencváros)

U18-19, 10km

Kovács-Seres Hunor (Dunaújvárosi Vízmű) és Flück Nóra (A Jövő SC-FCSM)

U16-17, 7.5km

Kárpáti Máté (UTE) és Nagy Napsugár (Zalaco-Zalaegerszeg)

U14-15, 5km

Huszti Márton (Darnyi Tamás SC) és Bartalos Anna (Tatabányai Vízmű)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában