A klasszikus egyéniben befejeződött a selejtező

2024.05.29. 10:46

Zapletán volt a legjobb magyar

A szlovákiai Breznóban az egyéni teke-világbajnokságon a szegedi versenyzők is komoly szerepet kaptak az első két napban.

Mádi József

A szegedi klub játékosa, Kozma Károly a tandem szakágban még reménykedhet.

Fotó: Matesz

A felnőtt egyéni teke-világbajnokság első két napján a klasszikus egyéni számban indultak a versenyzők. Az első helyet a német Lukas Temistokle szerezte meg 707 fával, míg a magyarok közül a Szegedi TE versenyzője, Zapletán Zsombor volt a legjobb, a 11. helyen végzett 669 fával. A zalaegerszegi Nemes Attila 665 (12. hely), a répcelaki Móricz Zoltán szintén 665 (13. hely) fával zárt, így ők hárman folytathatják majd a sprintversenyben a legjobb 32 között.

A szegediek közül Kozma Károly 622 fával 40., míg Karsai László 595 fával az 56. helyen fejezte be ezt a szakágat. A klasszikus egyéni következő, egyenes kieséses szakaszában csütörtökön Nemes 12.30-kor az osztrák Zatschkowits, Móricz 13.45-kor a lengyel Konopka, míg Zapletán 16.15-kor a szlovák Nemcek ellen lép pályára.

Közben megkezdődtek a küzdelmek a tandem (vegyes páros) szakágban is: Kozma Méhész Anitával sikerrel vette az első akadályt egy szlovén kettős ellen, Nemes a szegedi Sáfrány Anitával szintén továbbjutott a második körbe dán ellenfelükkel szemben, Karsai Bálintfy Cintiával viszont elbúcsúzott egy német duó ellen.  

A sprint szakágban Zapletánnak jutott Zatschkowits, míg Móricznak egy francia ellenfele lesz.

A nőknél a szegedi Sáfrány Anita klasszikus egyéniben 585 fát ért el, ezzel  42. helyen végzett, így pedig nem szerepelhet a legjobb 32 küzdelmében. 

Az esemény egészen szombatig tart, hiszen mindhárom szakágban eddig az időpontig hirdetnek majd végső győztest a szlovákiai eseményen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában