Korábban másodedzőként dolgozott

2024.05.29. 06:30

Vezetőedzőnek áll a Pick Szeged korábbi másodedzője

A 2024–2025-ös idényben visszatér a férfi kézilabda vérkeringésébe Marko Krivokapics. A Pick Szegednél 2013 és 2023 között Juan Carlos Pastor másodedzőjeként dolgozott, a következő szezontól pedig először vezetőedzőnek áll, a szerb MRK Crvena zvezdánál.

Becsei Dávid

Marko Krivokapics először dolgozik majd vezetőedzőként.

Fotó: Karnok Csaba

Marko Krivokapics annak a Nedeljko Maticsnak a helyét veszi át a zvezdánál, aki a román Steaua Bucuresti szakmai irányítását vállalta el. Ami pedig az MRK Crvena zvezda idényét illeti, az alapszakaszt a hatodik helyen fejezték be, végül a rájátszást követően sem változott a pozíciójuk.

A 48 éves Krivokapics a Jugovicsban kezdte játékos-pályafutását, majd 2000-ig a Sintelonban kézilabdázott. Ekkor Spanyolországba igazolt kilenc évre, ahol megfordult a Granollersben, az Aragonban és a Valladolidban. Utóbbi csapatnál Juan Carlos Pastor volt az edzője, 2009-ben pedig megnyerték a Kupagyőztesek Európa-kupáját, a KEK-et. Miután visszavonult, rögtön Pastor másodedzője lett Szegeden. Ami a válogatott karrierjét illeti, Marko Krivokapics 2004-ben és 2006-ban Európa-bajnokságon játszott Szerbia-Montenegró mezében, de tagjai volt a 2005-ös világbajnoki ötödik helyezett nemzeti csapatnak is.

Nem marad egykori szegedi edző nélkül a szerb férfi kézilabda-bajnokság. Bár a napokban hivatalossá vált, Vladan Matics a Metaloplastika Szabácstól távozik, és a Csurgói KK vezetőedzője lesz. Hétfőn befejeződött a szerb bajnoki döntő, amelyet Matics együttese a Vojvodina ellen játszott. Az egyik fél második győzelméig tartó párharcot a többek mellett a magyar válogatott, ex-szegedi Stefan Sunajkóval felálló Vojvodina nyerte meg. Otthon 38–23-ra, idegenben 29–27-re győztek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában