A szlovákiai Breznóban egészen a döntőig menetelt

2024.05.30. 09:56

Vb-ezüstöt nyert a szegedi játékos

A szlovákiai Breznóban az egyéni teke-világbajnokságon a Szegedi TE játékosa, Zapletán Zsombor a sprint szakágban egészen a döntőig menetelt, itt kikapott a német Wilkétől, így ezüstérmes helyen fejezte be a versenyt.

Mádi József

Zapletán Zsombor világbajnoki ezüstéremmel zárta a breznói eseményt.

Fotó: Matesz

Azt követően, hogy a klasszikus egyéni selejtezőjében 669 fával 11. helyen végzett, a Szegedi TE játékosa, Zapletán Zsombor egy másik szakágban, a sprintben is érdekelt volt a szlovákiai vb-n. 

Az első körben az osztrák Matthias Zatschkowitsch ellen 2:0-val jutott tovább, majd a horvát Alen Kujundzicot is 2:0-val győzte le. Érdekesség, hogy mind a négy szett igen szoros volt, hiszen öt fánál nagyobb nem volt a különbség egyikben sem...

A negyeddöntőben a szerb Igor Kovacsics következett, akit szintén 2:0-val vert meg, itt viszont mindkét szettben sima volt a szegedi játékos fölénye.

Ezek után az elődöntő jött, mégpedig a német Mario Nusslein ellen, akit megint csak kétszer 30 dobásban múlt felül két szoros játékrészben, de az mindenképpen dicséretes, hogy az eddig vezető úton Zapletán szettet sem vesztett.

A döntőben egy újabb német tekés, Christian Wilke került a magyar sportoló útjába, ekkorra azonban már elfogyott az erő, és Wilke 2:0-val (117:95, 99:92) nyerte meg a meccset és a világbajnokságot. 

A szakág másik magyar tekése, a répcelaki Móricz Zoltán sikerrel indított, ám a második körben szétlövésben kikapott, és elbúcsúzott a küzdelmektől.

– Elfáradtam, de örülök az ezüstéremnek és nem maradt bennem hiányérzet – mondta röviden lapunknak Zapletán.

Az eseményen befejeződött a tandem szakág is, amelyben horvát siker született Alen Kujundzic és Venesa Bogdanovic révén.

A hátralévő időben Breznóban a klasszikus egyéni kieséses szakasza következik, amelyben még érdekelt Zapletán, Móricz és a zalaegerszegi Nemes Attila is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában