A másodosztályú csapat két statisztikai mutatóban is a legjobb volt

2024.05.28. 14:00

Minimális célt teljesítettek

Két statisztikai mutatóban (a legkevesebb kapott gól, a legtöbb kapott gól nélküli mérkőzés) is a legjobb volt a labdarúgó NB II. mezőnyében a Szeged-Csanád GA, amelynek kapusa és csapatkapitánya, Molnár-Farkas Tamás 33 találkozón állhatott a gólvonalon.

Mádi József

Molnár-Farkas Tamás a stabil védelem mögött a legkevesebb gólt kapta.

Fotó: Karnok Csaba

– Mit szól ahhoz, hogy a szegedi csapat kapta a legkevesebb gólt az NB II.-ben?

– Örömteli hír, statisztika. Mindezért elsősorban a védelem a felelős, így jó érzéssel tölt el, hogy mivel én is közvetlenül ide tartozom, ebben a legjobbak lettünk. De ahogy korábban is mondtam, mindez csapatszinten működő dolog.

– A meccsek több mint felén, 18 bajnokin nem kapott gólt a Szeged-Csanád GA. Ennek az adatnak mi a jelentősége?

– Hasonló helyzetben lehet egy csatár is, amikor azt kérdezik tőle, mit szól ahhoz, hogy ő lett gólkirály? Fontos statisztika, amelyet nyilván menet közben nem figyeltem, de a szezon végén jó erre gondolni.

– És akkor még egy érdekesség: sorrendben harmadszor lett negyedik a szegedi együttes az NB II.-ben. Mit bizonyíthat ez?

– Amikor visszatértem a klubhoz 2021 nyarán, és megkezdtük a munkát a gyulai két hetes edzőtáborral, egyáltalán nem gondoltam volna mindezt. Eléggé az alapokról építettük fel a csapatot, és ha valaki akkor azt mondja, hogy zsinórban háromszor éppen csak egy hellyel maradunk le a dobogóról, nehezen hittem volna neki. Ez azt mutatja, hogy a Szeged-Csanád GA stabil klubbá vált, nincsenek negatív kilengéseink, ám egyelőre sajnos a negyedik helynél pozitívabb eredmény sincs egyelőre. Ám erre az eredménysorra, a helyezés állandóságára lehet építeni. Meg kell mászni a következő lépcsőfokot.

– Mi kellene ehhez?

– A csapatvédekezés rendben van, a támadójáték viszont még hiányos. Meg kell találni az egyensúlyt a védekezés és a támadás között: ne az legyen, hogy kevés gólt kapunk, de keveset is szerzünk, vagy éppen fordítva alakuljanak a meccseink. Mindez azért nem egyszerű feladat. 

– Mennyire csalódott, hogy most nem lépték meg ezt a bizonyos lépcsőfokot?

– A szurkolókhoz hasonlón én is szeretném az NB I.-ben látni a csapatot. Gyerekkori álmom, hogy Szegeden az első osztályban játszhassak. Csalódottság van bennem, hiszen annak ellenére, hogy stabil a klub, három csapat megelőzött minket. Ott voltunk a lehetőség kapujában, amikor Győrben nyertünk, aztán jött egy keserves pofon, amit nagyon rossz volt megélni. Kettős érzéseim vannak: nem rossz a szezon, mert a negyedik hely ezen klubok mögött jó eredmény, és a minimális célt teljesítettük, de több volt ebben a csapatban, ezt bátran állíthatom.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában