Helyi sport

2024.05.29. 20:41

Fordított, és ismét kupagyőztes az SZVSE - FOTÓK

Az elején meglepte a vármegyei I. osztály bajnokát a Sándorfalva, az SZVSE viszont a folytatásban végig dominált, megfordította a meccset, így megvédte címét a kupában.

Vajgely Pál

Az SZVSE nyerte meg az algyői kupadöntőt.

Fotó: Karnok Csaba

Szép számú közönség gyűlt össze Algyőn a Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei kupadöntőn, ahol a vármegyei II. és I. osztály bajnoka csapott össze a kupagyőzelemért. 

A Sándorfalva korán előnyhöz jutott, miután egy beívelést Pécsi Attila fejelt a szegedi kapuba. A kapott gól ugyan kicsit megfogta az SZVSE-t, de az első negyed óra végétől abszolút uralta a mérkőzést.  Sorra jöttek a szegedi helyzetek, viszont ezeknél vagy a sándorfalvi védelem állt magabiztos lábakon, vagy pedig a befejezésekbe csúszott hiba. Fél óra játékot követően Kelemen emelte át a kapujából kimozduló Garamvölgyit, de erős kísérlete a kapu fölött kötött ki. A Sándorfalva kapusa egy korábbi ütközés során lent maradt, és megpróbálta folytatni, de végül le kellett cserélni őt. Nem tudta kihúzni a vármegyei II. osztály bajnoka a félidőig az előnyét, miután egy keresztbelőtt labdánál Beretka maradt üresen, aki a kapuba passzolt és kiegyenlített.

Rögtön a szünet után a második gólját is megszerezhette volna az SZVSE, de Sági nagy védést mutatott be Amariutei közeli próbálkozásánál. Továbbra is uralták a meccset a piros-kékek, a félidő derekán pedig Beretka duplázni tudott, egy lecsorgót követően közelről lőtt a léc alá, 1-2.

Egy kisebb üresjáratot követően az utolsó tíz percben pörögtek fel ismét az események, Beretka ezúttal a kiszolgáló szerepét töltötte be, centerezésénél Amariutei kapásból, szép mozdulattal lőtt Sági kapujába, ezzel eldöntve a finálét. Ez sem volt csúnya gól, de a döntő legszebbje a hosszabbítás pillanataira maradt, a csereként beszállt Godó egy kontra végén egy szép cselt követően lőtte el a labdát a hosszú sarok felé, a labda pedig a kapufáról bevágódott a gólvonal mögé. A szépítés összejött a Sándorfalvának, és jól is küzdöttek Kurucsai András tanítványai az SZVSE ellen, de a Vasutasoké lett a trófea.

 

Sándorfalva–SZVSE-G-Falc Kft. 2–3 (1-1)
Labdarúgó Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei kupa, döntő. Algyő, 400 néző. Vezette: Kiss Richárd (Csöngető, Kiss D.).
Sándorfalva: Garamvölgyi (Sági, 31.) – Borgulya, Bácsi, Gulyás, Oláh, Varga R. (Godó, 59.)., Vajna, Törköly (Ézsiás, 72.), Széll, Bánóczki, Pécsi (Gémes R., 67.). Edző: Kurucsai András.
SZVSE: Baji – Kormányos (Mészáros, 82.), Fodor (Ábrahám-Fúrús, 76.), Csamangó, Rádai, Beretka, Albert, Mezei, Lévai, Kelemen (Pócs, 68.), Amariutei. Edző: Kelemen Balázs.
Gólszerzők: Pécsi (3.), Godó (94.), ill. Beretka (42., 63.), Amariutei (88.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában