Meg nem valósult álmáról is írt

2024.05.30. 06:00

Bombac érzelmes levélben búcsúzott el a szegedi szurkolóktól

A címvédő Telekom Veszprém 34–30-as győzelmével zárult a bajnoki döntő a Pick Arénában a Szeged ellen, így megnyerte a 28. bajnoki címét. A meccsen fejsérülése miatt nem léphetett pályára Dean Bombac. A nyártól Győrbe igazoló szlovén válogatott irányító érzelmes búcsúlevelet publikált közösségi oldalán a mérkőzés közben magyarul és angolul. A lefújást követően a B-közép percekig éltette, ahogyan a többi távozót is.

Becsei Dávid

Dean Bombac utolsó álma nem teljesült, még egyszer utoljára nem húzhatta magára a Pick mezét hazai pályán.

Fotó: Török Attila/MW

Vallomása szerint szeptember vége óta készült búcsúlevelének megírására Dean Bombac. Úgy érzi, erre még napjainkban sem áll készen, de az utolsó hazai bajnoki mérkőzés alkalmával számára is eljött a búcsú ideje. Ezzel élete egy jelentős és szép fejezete ért véget. Nyolc rendkívüli év után nehéz szívvel mond búcsút.

– Sosem felejtem el az első napot, amikor 2014 júniusában Szegedre érkeztem a feleségemmel és a lányommal, milyen szeretettel fogadott Iván (Dobozi Iván, a Pick Szeged technikai vezetője – a szerk.), és ahogy klubból is mindenki tárt karokkal várt bennünket. Mindig emlékezni fogok az első sétánkra a belvárosban, és amikor először léptem pályára az újszegedi sportcsarnokban, ahol találkozhattam a világ legszenvedélyesebb és leghűségesebb szurkolóival – emlékezett vissza a Deki becenévre hallgató Bombac.

Végtelen háláját fejezte ki a szegedi szurkolók iránt, akiknek bámulatra méltó elhivatottságát emelte ki a csapat és minden játékos iránt. Hozzátette, hogy ez az összetartozás adta neki az otthon érzését. Szegedet tekinti a második otthonának, de az egész családja hasonlóan érez. 

– Ezért örökké hálás leszek, még ha lassan költöznünk is kell, de a szívem egy darabját itt hagyom, és ez örökre így marad – folytatta érzelmes búcsúlevelét a 35 éves kézilabdázó, aki a bajnoki döntő első felvonásán Veszprémben súlyos fejsérülést, állcsonttörést szenvedett.

Hangsúlyozta a szegedi szimpatizánsok számára, hogy pályafutása új fejezetébe lép Szegedről Győrbe igazolásával, de az itt töltött nyolc esztendőt örökre a szívébe zárja. Kapcsolata velük a kölcsönös tiszteletre, szenvedélyre és a játék iránti szeretetre épül a szegediekkel, amit soha senki nem lesz képes megtörni.

– Szeretném kifejezni legmélyebb hálámat mindannyiótoknak, a megingathatatlan támogatásért, szurkolásért és odaadásért. Az elmúlt pár napban mióta sérülést szenvedtem Veszprémben, még intenzívebben érezhettem a szereteteteket és támogatásotokat. Sajnos a velem történt események következtében a mai napon nem viselhetem a Pick -mezemet még egy utolsó alkalommal, nem segíthetem a csapatom győzelemre. Ugyan ez az álom nem valósulhat meg, de ott leszek, hogy szurkoljak a csapattársaimnak, elköszönjek tőletek, és végső búcsút vegyek a Pick Szeged családjától. Szóval szurkoljunk ma együtt szeretett csapatomnak – írta, majd azzal zárta gondolatait, hogy nehéz szavakkal teljes mértékben megragadnia és kifejezni, milyen hatással is voltak a szegedi szurkolók az életére, meleg szívvel gondol ezekre a pillanatokra.


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában