Gyászhír

2024.02.02. 13:48

Elhunyt Técsy Sándor

84 évesen elhunyt idősebb Técsy Sándor, hódmezővásárhelyi motokrossz-versenyző. Simon Sándor nekrológja.

Delmagyar.hu

Fotó: Malshak

Técsy Sándor (1939. június 16. – 2024. január 31.)

Sanyi! Fiatalon, 9 évesen kezdtél motorozni Chase márkájú motorral. Gyorsasági szakágban nyitottad karriered 1955-ben egy 125 köbcentis Csepellel. Ezeket a versenyeket Budapesten tartották a Népligetben, a Városligetben, és kiváló versenytársaid voltak, Kurucz György és Szabó II. László személyében, utóbbi világbajnoki futamokon is végzett dobogós helyen, de említhetjük még Reitz Jánost és a női versenyzőt, Gondos Arankát. A motokrosszt 1958-ban kezdted 350 köbcentis Jawával az úgynevezett Bábicki-gödörben, a vásárhelyi Kutasi úti téglagyár mögötti versenypályán, jó barátoddal, Tövisfalvi „Tüske” Péterrel. A bajnokság mindig több futamból állt, melyet 1960-ban, óriási meglepetésre, egy vásárhelyi srác, Técsy Sándor, te nyerted meg. Összesen 10 egyéni és csapat elsőség fűződik nevedhez. Külföldi viadalokon 138 alkalommal vettél részt, 25 év sikerekben gazdag versenyzés után vonultál vissza. Utódaid Kátai Berci, Borka János, Nagy Sándor, „Paraszt” voltak, akik szintén többszörös bajnokok lettek ebben a szép sportágban.

1967-ben házasodtál meg, lányod, Erika orvosi diplomát szerzett, fiaid, Sándor és László szintén motorosok lettek. László fia, Márk hozzád hasonlóan szintén többszörös bajnok lett. Unokádnak átadtad a 404-es versenyzői rendszámodat, hogy ezzel is emlékeztesd a nagy sikerekre.

Sanyi bátyám! Szomorú szívvel most így búcsúzunk tőled, de a krosszpályán tartandó megemlékezésen is mindenki ott lesz, aki tisztelt és szeretett. Aki tisztel és szeret.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában