Helyi sport

2024.01.05. 21:17

A tőrvívó utánpótlás krémje versenyez három napon át Vásárhelyen

Csaknem 260 sportoló lép pástra a Fülöp Mihály Országos Vívóverseny vásárhelyi fordulóján. A vásárhelyiek mindkét nem valamennyi korosztályában éremesélyesek. Hajrá, Csomorkány!

Delmagyar.hu

Forrás: promenad24

Péntektől vasárnapig a hódmezővásárhelyi Vívócentrumban rendezik meg a Fülöp Mihály Országos Vívóverseny újabb állomását. Magyary Ágnes, a szervező Csomorkány SE szakedzője elmondta: mintegy kétszázhatvan, 12 és 15 év közötti fiú és lány lép pástra. A hazai vívók mellett Kolozsvárról, Temesvárról és Somorjáról is érkeznek a megmérettetésre.

A tőrvívás utánpótlás nagy seregszemléje ez gyermek, újonc és serdülő korosztályban, fiúk és lányok között, tehát tulajdonképpen ez hat különböző versenyt jelent. Pénteken a gyermekek, szombaton az újoncok, vasárnap a serdülők versenyeznek majd

 – ismertette Magyary Ágnes.

Hozzátette, a Fülöp Mihály-körverseny öt állomásból áll, melyek mindegyikén fontos ranglistapontokat szerezhetnek a vívók, az elért eredmények alapján áll majd össze az éves teljesítményt tükröző ranglista. Ezekre a viadalokra tehát a csomorkányosok is egész éven át készülnek, pallérozzák tudásukat. Kifejezetten a vásárhelyi versenyre pedig a december végi szusszanás után január 2-ától, keddtől kezdtek tréningezni a klub növendékei – árulta el.

A Hódmezővásárhelyi Csomorkány SE korosztályonként és nemenként 4-6 versenyzővel áll rajthoz. A fiatalabb tehetségeinket a magasabb korcsoportokban, a nagyobbak között is elindítjuk, hogy tapasztalatot szerezzenek. Sok remek vívónk van, így nyugodtan mondhatom, mindkét nemben, mindegyik korosztályban abszolút van esélyünk rá, hogy a döntőben, vagyis a legjobb nyolc között ott lehessenek, s érmet szerezhessenek a tanítványaink

– szögezte le.

Magyary Ágnes azt is megemlítette: a 16-17 éves válogatott kerettagjaikra, Gyapjas Hannára, Sós Grétára és Bíró Pannira a jövő héten vár fontos küldetés, ők ugyanis az Európai Kadet Körversenyre utaznak Poznanba.

Olvasható a Promenad24 oldalán. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában