Ma már bajnokit játszanak

2023.12.01. 06:00

Pick Szeged: zágrábi kitérővel a Balaton partján térhetnek vissza a győztes útra

Zágrábi vereségét követően a Balaton partján vigasztalódhat az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A Tisza-partiak nem tértek haza Szegedre a szerda esti Bajnokok Ligája-mérkőzést követően, hanem a Balatonon töltötték a csütörtököt, majd Siófokon edzettek. Ma 18 órától a NEKA vendége lesz Balatonbogláron a Kárpáti-legénység.

Becsei Dávid

Luka Stepancicék a vártnál nehezebben nyertek szombaton a Dabas ellen, míg Zágrábban vereséget szenvedett a Szeged.

Fotó: Török János

– A Zagreb egyértelműen jobb csapatnak tűnt nálunk. Né­­hány dolgon próbáltunk változtatni a szünetben, de nem sikerült. Jobb eredményben reménykedtünk, erre jó esélyünk volt, de nem tudtuk kihasználni. Nem adtuk fel nagyobb különbségnél sem, ez volt az egyetlen pozitívuma a játékunknak – nyilatkozta a Zágrábban elszenvedett 30–25-ös vereséget követően Kárpáti Krisztián, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője. 

Győzelmével a Zagreb szinte teljesen ledolgozta a hátrányát a Szegeddel szemben. Kilenc fordulót követően kilenc ponttal még a Pick áll továbbjutó helyen, a horvát bajnok nyolc pontnál jár. Bánhidiék a csoportkör március 6-i zárásáig még a Pick Arénában fogadják a Kielcét, a Kolstadot és a THW Kielt, míg az Aalborggal és a PSG-vel idegenben mérkőznek meg. A horvátoknak sincs könnyű sorsolása, de a sereghajtó Peliszterrel még játszanak egyszer Bitolában, jövő csütörtökön. Zágrábba már csak a PSG érkezik, Gyibirovék viszont Aal­­borgnál, a PSG-nél és a Kielnél is látogatást tesznek. 

Az OTP Bank-Pick Szegednek három mérkőzése maradt 2023-ban. Ma a NEKA vendége lesz, jövő szerdán pedig a Kielce, majd pénteken a Budakalász érkezik a Pick Arénába. A mai ellenfél tizenegy forduló alatt tíz pontot gyűjtött a magyar bajnokságban, akárcsak a Balatonfüred és a Budakalász. 
A szegediek ötödször mérkőznek meg a NEKA-val, legutóbb tükörsimán, 30–19-re nyertek Balatonbogláron. Só­­tonyi László csapata idén otthon győzte le a Komlót, a Balatonfüredet és a Gyöngyöst, de a Fejér-B.Á.L. Veszprém és a PLER pályájáról is elvitték a pontokat. 

Két korábbi szegedi akadé­mista, Ludmán Marcell és Molnár Robin is ott van a ba­latonbogláriak keretében. A szegedibe is visszatérhet Se­bastian Frimmel, aki a zágrábi BL-rangadót betegség miatt kihagyta. Akárcsak jövő pénteken Szegeden, ma este Balatonbogláron is lesz jótékonysági plüssdobás, így azt kérik a csapatok, aki teheti, mindkét bajnokira érkezzen egy kabalával. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában