Férfi vízilabda OB I.

2023.04.07. 15:37

A Szegedi VE-nek a felsőház lesz a tét itthon

A Zue.hu Szegedi VE és a Metalcom Szentes is hazai környezetben ugrik medencébe az ünnepi hétvégén. A szegediek fontos mérkőzésen fogadják szombaton 17 órától a Miskolcot, míg a szentesiek a Szolnokot látják vendégül 18 órától a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában.

Becsei Dávid

Elengedhetetlen a három pont megszerzése a Szegednek a Miskolc ellen a felsőházi rájátszásért.

Fotó: Karnok Csaba

A rájátszás szempontjából kulcsmérkőzésre vár a Szegedre a Tiszavirág Sportuszodában. Az a Miskolc érkezik, amely eddig húsz pontot gyűjtött és a tizedik pozíciót foglalja el a tabellán. A Szeged huszonkettővel a nyolcadik, vagyis Sánta Dánielék egy győzelemmel fontos lépést tehetnének meg a felsőházba jutás irányába. A Miskolc viszont egy vereséggel szinte biztosan lemondhatna erről az álmáról, így valószínűleg parázs találkozóra van kilátás. A két csapat januári összecsapásán egy perc és ötvenkilenc másodperccel a vége előtt már 9–6-re vezettek Kiss Csaba tanítványai, ennek ellenére 9–9-es döntetlennel zártak. Van miért visszavágniuk a szegedieknek a pontokon túl. 

A Szentesnek hátralévő öt mérkőzésén kettővel kell több pontot gyűjteni, mint a KSI-nek négyen. A Metalcomnak nem a negyedik Szolnok ellen van a legnagyobb esélye pontjai gyarapítására, közvetlen riválisa viszont ebben a fordulóban akár képes lehet a bravúrra idegenben. A KSI az UVSE vendége lesz. Áprilisban mindamellett, hogy minél több pontot kell szerezniük a Kurca-partiaknak, elengedhetetlen számukra, hogy közvetlen riválisuknak ez ne sikerüljön. Ebben az esetben nyílhat esély az osztályozós hely megkaparintására. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában