Tabutémák

2 órája

Edukációs kampányt indítanak temetkezési szervezetek

A halál nem tabu - beszéljünk róla! címmel idén is országos edukációs kampányt indít az öt országos temetkezési szervezet a közelgő halottak napja alkalmából.

MW

A halál nem tabu - beszéljünk róla! címmel idén is országos edukációs kampányt indít az öt országos temetkezési szervezet

Forrás: Shutterstock

Fotó: michaelheim

A kampány kezdeményezői azt írták, a temetőkbe kihelyezett plakátokkal, nyomtatott tájékoztató kiadványokkal, honlappal és médiamegjelenésekkel szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a halállal kapcsolatos kommunikáció hiánya, a méltó végtisztesség elmaradása és az öngondoskodás hiánya milyen hatásokkal jár saját és szeretteink életére.

A közlemény szerint az edukációs kampányban az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület (OTEI), a Magyar Temetkezési Szolgáltatók Országos Szakegyesülete (MATESZSZ), a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete (MTFE), a Magyarországi Krematóriumok Szövetsége (MKSZ) és a Magyar Temetkezési Kellékgyártók Egyesülete (MATEK) vesz részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában