Helyi sport

2022.07.21. 13:00

Felföldi Tamás Eb-második

Az SZVSE tájékozódási futója, Felföldi Tamás két Európa-bajnoki ezüstérmet nyert.

Fotó: SZVSE

Salgótarjánban rendezték a tájékozódási futók ifjúsági Európa-bajnokságát, amelyen a Szegedi VSE-t a Felföldi testvérek képviselték. A viadalon az ifjúsági és a serdülő korcsoportokban indultak a fiatalok, ám nemzetenként csak 4-4 fő. Így 34 ország több mint 400 sportolója mérte össze tudását Salgóvár környékén és a belvárosban.

Először a hosszútávú futamot rendezték meg, amelyben Felföldi Tamás a serdülő fiúknál a 15. helyen végzett a 100 induló között. Felföldi Zsófia 13 évesen bejutott a serdülő válogatottba, és ezen a napon neki még túl kemények és szintesek voltak a pályák.

Másnap Salgótarján belvárosában volt a sprint táv, amelyen Felföldi Zsófia a nála 2-3 évvel idősebbek között a 22. helyen végzett a közel 100 indulóból. Tamás nagyszerű, szinte hiba nélküli futással a dobogó második fokára állhatott fel az Eb-n.

Az esemény utolsó napján a váltó számokkal zárultak az események, amelyeken nemzetenként 3-3 fő alkotott egy váltót. A váltó célja a sípálya aljában helyezkedett el, így az igen sűrű erdő miatt a küzdés volt a jellemző a bozótosok és a nagy szintkülönbségek mellett. Óriási küzdelem alakult mind a serdülő fiúknál, mind a lányoknál. A fiúk esélyesek voltak a dobogóra, amit magabiztosan sikerült elérniük, és a második helyen végeztek. A lányok dobogós helye meglepetés volt, hiszen a még igen fiatal Felföldi Zsófia is indult, de nagyon jó futással csupán 2 percre hozta második futóként a váltót a vezető csehektől. Végül a lányok is felfutottak a második helyre, azaz az SZVSE két atlétája, Zsófia és Tamás egy napon ezüstérmet szerzett az Eb-n.

A versenyzők edzői Bereczki Máté és Gera Krisztina, míg a magyar csapatot Gera Tibor mint utánpótlás szövetségi kapitány irányította. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában