Labdarúgás

2020.10.21. 17:03

Szatmári korai góljára nem volt válasza a Szegednek

Szinte az első támadásából gólt szerzett a 9. fordulóban elmaradt meccs pótlásán a Gyirmót FC Győr Szatmári révén, és a köztudottan jól védekező vendégek ezt az előnyt már megőrizték a meccs végéig. A hazai csapatnak nagy helyzete nem volt, csak néhány lövése.

delmagyar.hu

Szeged – 2020.10.21. Szeged-Csanád Grosics Akadémia-Gyirmót Labdarúgó NB II. focimérkőzés a Szent Gellért Fórum stadionjában. Elmaradt meccs pótlása. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

LABDARÚGÓ NB II

9. FORDULÓ

SZEGED-CSANÁD GA–GYIRMÓT FC GYŐR

Szeged, Szent Gellért Fórum, 500 néző. Vezeti: Káprály Mihály (Medovarszki J., Csatári)

Szeged-Csanád GA: Varga B. – Ódor, Moga, Szilvási, Mohl – Jovanovics, Oláh G. – Varga Sz., Dobos Á., Kóródi – Grumics. Vezetőedző: Dobos Barna

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Juhász Zs., Hudák D., Széles, Szegi – Vass Á. – Nagy P., Szatmári I., Heffler N. – Varga B., Hajdú Á. Vezetőedző: Csertői Aurél

Dobos Barna: – Sajnáljuk, hogy nem szereztünk pontot vagy pontokat. Megfelelő volt a hozzáállásunk, ám a támadójátékunk elmaradt a várttól. Halálom a felívelt labda, és nem is gyakoroljuk az edzéseken.

Csertői Aurél: – Szenzációsan kezdtünk, a gól után két százszázalékos helyzetet hagytunk ki. Ettől vérszemet kapott az ellenfél, és jó ideig veszélyeztette a kapunkat. A mérkőzés végén is nyomott a Szeged-Csanád, de a felívelt labdákat rendszerint hatástalanították védőink. Véleményem szerint rászolgáltunk a győzelemre.

 

ÖSSZEFOGLALÓ

Villámcsapásként hatott az októberi tavaszban a hazai szurkolóknak, hogy a negyedik percben az egyedül kilépő Szatmári I. megszerezte a vezetést a vendégeknek. Ezután is veszélyesebb volt a Gyirmót, több szép támadást épített fel, miközben szegedi oldalon csak Grumics lövését lehetett feljegyezni, amely egy blokkról ment el a bal sarok mellett.

A második félidő első 15 percében nem történt semmi, majd nyomasztó volt a hazai fölény, ám komoly helyzet így sem alakult ki. Dobosnak volt egy jobb lábas lövése, de azt tudjuk, az nem az erősebb lába. A hajrában mozgósított minden energiát a Szeged, bejött a jól fejelő Kárász és Takács is, ám számottevő változást ők sem tudtak előidézni.

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek.

90+2. perc: Mohl kapott sárgát.

Négy perc a hosszabbítás.

90. perc: Somogyi-Bakos lövését Varga Bence tolta fölé.

85. perc: Szatmári helyére Somogyi-Bakos és Nagy P. helyén Nagy K., illetve Ódor helyett Gréczi folytatja.

83. perc: Varga Barnabás sárgát kap.

79. perc: szegedi csere: Varga Sz. helyén Bitó folytatja.

77. perc: Herjeczki ballal 20 méterről kisső balról lőtt mellé.

75. perc: Jovanovic lőtte fölé Dobos lekészítését a 16-os vonaláról.

74. perc: Nagy P. kap sárgát.

72. perc: Herjeczki balról befelé lépett, jobbal lőtt, Varga Bence másodszorra fogta meg a labdát.

67. perc: Dobos Á. küzdötte le magát a jobb oldali ötös sarkáig, jobbal lőtt, Hársfalvinak nem okozott gondot a labda összeszedése.

63. perc: cserél a Szeged: Grumics helyett Takács T. és Kóródi helyett Kárász érkezik. A Gyirmót is változtat: Heffler N. helyett Herjeczki a pályán.

61. perc: Varga Sz. balról laposan adta be a labdát, Hársfalvi az ötös vonalán megfogta.

58. perc: Grumics ugratta ki Dobos Áront, aki a 16-os vonaláról ballal a kapus kezébe lőtte a labdát.

47. perc: lapos beadás érkezett a szegedi kapu elé, de elment mindenki előtt.

46. perc: nem cserélt egyik fél sem a szünetben, folytatódott a meccs.

 

45+1. perc: vége az első félidőnek.

Egy perc a ráadás.

44. perc: Juhász Zs. sárgát kapott visszarántásért.

39. perc: Szatmári mozgatta meg a szegedi védőket, majd lőtt a 16-os vonaláról, Varga Bencéhez dadogott a labda egy blokkról.

33. perc: Hajdú Á. lerántotta Ódort, sárga lap.

32. perc: Varga B. fejelte magasan fölé Heffler N. bal oldali beadását.

Szélesnek nincs szerencséje Szegeddel: tavasszal kiállították, most pedig a fejsérülése miatt le kellett cserélni.

30. perc: máris gyirmóti csere: Széles helyett Lázár P. érkezik.

27. perc: Nagy P. kapott remek labdát a 16-os előtt, azonnal keresztbe passzolta a labdát, amely hosszú lett, talán ha lő, jobban jár...

24. perc: Grumics lőtt az ötös sarkához közelről, egy blokkról a bal sarok mellett hagyta el a labda a pályát.

19. perc: Grumics lép be a védők közé, megkapja magasan a labdát a 11-es ponton, de nem tudja levenni, így oda a helyzet.

17. perc: sok a szabálytalanság, kevés a végigvitt támadás.

9. perc: egy perce ápolják Szélest a pályán, a fejét fogja.

4. perc: GÓÓÓL! Vezet a Gyirmót: a védők mögé játszották a labdát, SZATMÁRI I. egyedül kilépett, majd ballal kilőtte a bal alsó sarkot 11 méterről, 0-1.

3. perc: Heffler N. a bal oldalon a jobb lábára vette a labdát a 16-oson belül, lőtt, a jobb sarkot messze elkerülte.

1. perc: sárgában a vendégek, kék-feketében a szegedi csapat. A Gyirmót FC Győr kezdte a mérkőzést.

A szegedi kapitány, Germán Tamás várhatóan szűk két hétig nem játszhat, miután vasárnap combizomhúzódást szenvedett az Ajka ellen.Helyette Jovanovics Alekszander lett a csapatkapitány.

A vendégek védekezése elég hatásos, hiszen az eddigi 11 mérkőzésen mindössze 9 gólt kaptak, és 5 alkalommal maradt érintetlen eddig a hálójuk.

Érdekes helyzetben lehet a szegedi védő, Szilvási Péter, aki másfél évet töltött el Gyirmóton, sőt volt csapatkapitány is.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Kiderül, mire jut egymással a 15. helyen álló Szeged és a 4. pozíciót elfoglaló Gyirmót. A két csapat ellentétes formában van: míg a hazaiak az előző öt bajnokijukból négyet megnyertek, addig az élmezőnyben tanyázó vendégek az elmúlt két fordulóban mindössze egy pontot gyűjtöttek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában