Szegedi hírek

2024.09.14. 09:26

Vonalak és formák mágikus találkozása: Részegh Botond kiállítása Szegeden

Delmagyar.hu

Október elején a szegedi Reök-palotában nyílik meg a "Vonal mágia" című kiállítás, amely Részegh Botond, a nemzetközileg elismert csíkszeredai festő- és grafikusművész alkotásait mutatja be. A tárlatot Nátyi Róbert kurátor közreműködésével hozták létre, amely Részegh munkásságának kiemelkedő darabjait vonultatja fel. A művész képein költészet, történelem és metafizikai tartalmak keverednek, mindezt zsigeri energiával és merész vonalvezetéssel ábrázolva.

Részegh Botond életművét mélyen áthatja a művészettörténeti inspiráció, valamint a társművészetek iránti nyitottság. Alkotásainak visszatérő elemei az érzelemdús, magányos alakok és kifordult testek, melyek egyedi vizuális világot teremtenek. Művészi tevékenysége során számos kortárs íróval és költővel működött együtt, illusztrációi túlmutatnak a hagyományos grafikai funkciókon.

A november 17-ig látogatható kiállítás különleges válogatást kínál Részegh technikailag sokszínű munkásságából. Festészet, sokszorosított grafika és szabadkézi rajz egyaránt megtalálható a tárlaton, mely a művész hagyományos és kísérletező eszköztárának széles palettáját mutatja be a közönségnek. A kiállítás a látogatókat az alkotói gondolatmenet kutatására és saját értelmezési lehetőségeik megtalálására ösztönzi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában