Videón az U14-esek első találata a Békéscsaba ellen

Tegnap, 10:39

Utánpótlás: elképesztő pontmentés

A Szeged-Csanád GA U17-es labdarúgó-korosztálya nagy tettek vitt véghez. A klub utánpótlás együttese ugyanis kétgólos hátrányból mentett pontot a Puskás Akadémia ellen a kiemelt csoportban.

A Szeged-Csanád GA utánpótlás együttesei közül az U19 pontot szerzett Zalaegerszegen, az U16 kikapott Pakson, az U15 nyert Veszprémben, az U14 pedig megverte a Békéscsabát  – derült ki a klub összeállításából.

utánpótlás
Az U19-es csapat utánpótlás játékosa, Tóth Dániel (középen) pontszerző együttes tagja volt Zalaegerszegen. Fotó: Karnok Csaba

Utánpótlás: eredmények 

MLSZ országos U19, alap csoport, 3. forduló: ZTE FC–Szeged-Csanád GA 1–1 (1-0)
Szeged-Csanád GA: Bartók – Molnár A., Tóth D., Lőrincz B., Bezzeg (Süle, 58.), Mádi Sz., Denucz (Kovács Á., 87.), Kis Cs. (Vásárhelyi, 77.), Csikós, Lehoczki (Pohner, 58.), Gáti. Vezetőedző: Podonyi Norbert.
Gólszerzők: Nagy Á. (33.) ill. Pohner (63.).

Podonyi Norbert: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első 20 percben teljesen beszorítottuk ellenfelünket a saját kapuja elé. Sajnos, ahogy lenni szokott, egy kontrából kaptunk egy gólt. Szerencsére ez nem tört meg minket, és a továbbiakban is ugyanabban a kezdeményező játékfelfogásban folytattuk a mérkőzést, mint az elején. Ennek a második félidőben meglett a gyümölcse az egyenlítő találatunkkal. Úgy érzem, két pontot Zalaegerszegen hagytunk. A srácok sok munkát fektettek ebbe a meccsbe és helyenként jól is fociztunk.

MLSZ országos U17, kiemelt csoport, 3. forduló: Szeged-Csanád GA–Puskás Akadémia FC 2–2 (0-1)
Szeged-Csanád GA: Ménesi – Pipis, Lukácsi, Pleskó, Sümeghy (Vásárhelyi, 74.), Karácsonyi, Tóth N. Curcin (Sándor B., 52.), Szanka, Mészáros (Nagy B., 87.), Kincses. Vezetőedző: Hacker Bence.
Gólszerzők: Karácsonyi (76.), Tóth N. (94. – büntetőből), ill. Szűcs (40.), Vata (68. – büntetőből).

Hacker Bence: – Ismét egy katartikus mérkőzést játszottunk utolsó másodperces góllal. Úgy gondolom, a mérkőzés összképe és a kidolgozott helyzetek száma miatt is teljesen megérdemeltük az egy pontot. A játékosoknak jár az elismerés, az utolsó percig hittek magukban, hatalmasat küzdöttek és végül siker koronázta erőfeszítéseiket. Véleményem szerint ez a fajta mentalitás és hozzáállás a legfontosabbak között szerepel.

MLSZ országos U16, alap csoport, 3. forduló: Paksi FC–Szeged-Csanád GA 3–0 (1-0)
Szeged-Csanád GA: Mesaros – Tóth-Sági (Müller, 63.), Kocsis, Radnai (Mayer, 83.), Balog, Závoda, Szántó (András, 63.), Gyuris (Kalmár, 73.), Mucsi, Csikós, Horváth. Vezetőedző: Retek Flórián.
Gólszerzők: Steiner (25., 48.), Pumerschein (66.).

Retek Flórián: – Az eltervezett taktika működött, viszont egyéni hibákból gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek. Ezen a jövőben mindenképpen javítanunk kell. Tanulunk belőle és igyekszünk javítani a Békéscsaba elleni következő bajnoki mérkőzésen.

MLSZ országos U15, alap csoport, 3. forduló: Veszprémi FC USE–Szeged-Csanád GA 0–1 (0-1)
Szeged-Csanád GA: Németh Á. – Dóczi-Maróti (Darázs, 71.), Bakos, Ötvös (Nagygyörgy, 70.), Tóbiás (Donkó, 71.), Kérdő (Magyar, 55.), Varga R. (Csík, 55.), Szeles, Gáti Sz., Takács, Debreczeni (Kovács M., 46.). Vezetőedző: Zemkó Viktor.
Gólszerző: Varga R. (9.).

Zemkó Viktor: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de sikerrel vette az akadályt a csapat. Kemény és kihívásokkal teli bajnokin sikerült győzni, amely a csapat karakterét és kitartását tükrözi. Dolgozunk és fejlődünk tovább. Gratulálok a brigádnak.

MLSZ országos U14, alap csoport, Kelet, 3. forduló: Szeged-Csanád GA–Békéscsaba 1912 Előre 3–0 (2-0)
Szeged-Csanád GA: Mayer – Lévai (Palócz, 52.), Bárdos (Visi, 75.), Palágyi (Kránicz, 63.), Kocsis (Dávid, 75.), Papp A. (Csjernyik, 52.), Magyar, Darázs, Donkó, Jakus. Vezetőedző: Benkó Tihamér.
Gólszerző: Darázs (10.), Csernyeczki (21. – öngól), Magyar (56.).

Benkó Tihamér: – Jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, hatékonyan gyakoroltunk nyomást az ellenfélre. Sok labdát szereztünk, így a Békéscsaba nem igazán tudott kibontakozni. Egy szép akció és egy pontrúgás után kétgólos előnyre tettünk szert a szünet előtt. A második félidőben sem változott sokat a játék képe. Sikerült egy remek egyéni akció végén újabb gólt szerezve lezárni a mérkőzést. Jó egyéni és csapateljesítménnyel megérdemelt győzelmet arattunk.

Itt írtunk arról, hogy a fiatalok elkezdték a felkészülést.

Az utóbbi mérkőzésen pedig így született meg a szegedi U14-esek első gólja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában