Banán smoothie-val készül a Kutatók Éjszakájára a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar

Jutalomfalattal, banánnal, céklával, alkalmazott kórbonctannal, parfüm készítéssel, drónbemutatóval, bociországgal és sok egyéb programmal készül a Kutatók Éjszakájára a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar.

Tábori Szilvia

Tizennyolc különböző programon keresztül lehet bebarangolni az SZTE Mezőgazdasági Kar épületét a szeptember 27-én pénteken 17 órától tartandó Kutatók Éjszakája programjain. 

Szeged, Kutatók éjszakája, SZTE
 Minden évben sokakat vonzanak a mezőgazdasági kar programjai a Kutatók Éjszakáján.
Fotó: Karnok Csaba / Archív fotó

A Tedd színesebbé a mindennapokat céklával című foglalkozáson a különböző cékla-termékekkel ismerkedhetnek meg a látogatók. A Banán smoothie – DNS kivonása növényi sejtekből című programon egyszerű eljárással vonhatnak ki a banánból DNS-t. Lesz interaktív drónbemutató, valamint tárlatvezetés a vásárhelyi különlegességnek számító Trófea teremben, ahol egyúttal a vadhús szerepével is megismerkedhetnek a vadgazdálkodásban.

Idén ismét jelentkeznek a Tejút – a tehéntől az asztalig, az Alkalmazott kórbonctan, vagy a Gyógytea-kóstolás című népszerű programjaik.

A Rejtélyek Bociországban programon a kisüzemi tejtermelést és tejfeldolgozás ismerhetik meg a résztvevők, az Állati jó falatok foglalkozáson viszont azt tanulhatják meg, hogyan készíthetnek jutalomfalatot kis-, és nagy kedvenceinknek. De lesz parfümkészítési program, kóser kertészet fűszerpaprika-termesztéssel, vagy ismerkedés a méhcsaládok jól felépített társadalmi rendszerével. Ahogy a tavalyi siker után ismét jelentkezik az Akvapónia a gyakorlatban című állomás is, ahol az érdeklődők előadás keretében ismerhetik meg az akvapónia működési elvét, a halak és növények telepítésének szabályait, majd megtekinthetik az intézményben működő akvapóniás rendszert.

A részletes program elérhető az SZTE Mezőgazdasági Kar weboldalán

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában