Helyi kultúra

2024.09.01. 13:45

Az őszt köszöntötték Kiszomboron – GALÉRIA

Szabó Imre

Kiszomboron a koronavírus-járvány után alakult ki az a szokás, hogy nem egy többnapos falunapot tartanak, hanem két egynapos, hasonló jellegű rendezvényt. Idén az első tavasszal volt, a második meg a szombati őszköszöntő családi nap, ahol Szirbik Imre polgármester – többek között – a 32 idei újszülöttet köszöntötte. Gratulált Börcsökné Balázs Márta óvodavezetőnek is, aki pedagógus szolgálati emlékérmet kapott a belügyminisztertől.

A program a Rónay kúria előtti, fás, árnyas téren, délután, a legnagyobb hőség elvonultával kezdődött és mindenki megtalálhatta a maga időtöltését. Még ingyen palacsinta és hotdog is jutott mindenkinek – az elkészítést és a szétosztást önkormányzati dolgozók vállalták.

A kiszombori könyvtár sátra az őszköszöntő rendezvényen.
A kiszombori könyvtár sátra az őszköszöntő programon. Fotó: Szabó Imre

– Minden évben itt vagyunk a hasonló közösségi napokon, különböző kézműves foglalkozásokkal, fejtörőkkel, játékokkal – mondta a helyi könyvtár sátránál Nógrádiné Vígh Krisztina könyvtáros, aki kolléganőjével, Adrián Renátával fogadta a gyerekeket. Lehetett például köveket festeni, a szülők pedig retró filmkvízt tölthettek ki. Azok között, akik minden választ eltaláltak, ajándékokat sorsolnak ki, a nyertesek névsorát az intézmény Facebook-oldalán teszik majd közzé.

A színpadon sokféle produkció szórakoztatta a közönséget a harcművészeti bemutatótól a gyerekműsoron át a néptáncig. Az est sztárvendége a Z’zi Labor volt a veresegyházi asszonykórussal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában