SZIN 2024

2024.08.19. 07:40

Világsztárokkal búcsúztatja a nyarat Szeged

Aki a nyárbúcsúztatást a napfény városában tervezi, garantáltan SZIN-es hangulatba csöppen: a Szegedi Ifjúsági Napok augusztus 28–31. között világsztárokkal, sok zenével, jó hangulattal, felejthetetlen élményekkel tízezreket mozgat meg a szegedi Partfürdőn.

Nánai Márta

Mi kell egy igazán jó fesztiválhoz? Jó társaság, pohár a kézbe, kényelmes cipő, kedvenc fellépők és hamisítatlan bulifeeling. A Coca-Cola SZIN-en ismét a külföldi és a hazai zenei élet krémje vonul fel: mintegy 200 koncert adja meg az alaphangulatot a Tisza-parton.

A legnagyobb nevek

Külföldi húzónevekkel idén sem fukarkodtak a szervezők. A SZIN egyik legnagyobb durranását, a holland világsztárt, Armin van Buurent a zene iránti féktelen és könyörtelen szenvedély hajtja. A trance mozgalom „zászlóvivőjének”, az EDM egyik legbefolyásosabb alakjának tartott művész állandóan mozgásban van: vagy a stúdiójában alkot zenét, vagy úton van a világ legnagyobb klubjai és fesztiváljai között.

I Believe című dala a világhírnév felé repítette Tim Kamradot. A lengyel származású, német előadó zenei stílusa a pop, az R&B és néha a rock között helyezkedik el.

Zara Larsson, a svéd világsztár most megjelenő új lemezét Magyarországon először élőben Szegeden mutatja be. Zara karrierje 10 éves korában indult, amikor elvitte a pálmát a Britain’s Got Talent svéd megfelelőjén, a Talangon. 2015-ben már az egész világ beleszeretett Lush Life című slágerébe, mely 24 ország slágerlistájára került fel, és a Spotifyon több mint 1,3 milliárd streamelésnél tart. Új, On My Love című dalát a világ első számú DJ-jével, David Guettával közösen hozta össze.

Zara Larsson lesz az egyik legnagyobb fellépő. Fotó: Shutterstock

Várva várt

Baukó Attila, azaz Azahriah énekes, dalszerző és youtuber az idei fesztiválok megkerülhetetlen szereplője. A magyar zenei élet csodabogara fiatal kora ellenére (csupán 22 éves) sikert sikerre halmoz. Májusban a Puskás Arénában adott tripla koncertet, miközben róla szóló filmjének előzetesét már bemutatták. Az idei fesztiválszezont Szegeden zárja, koncertjét kár lenne kihagyni.

SZIN
Fotó: Sándor Judit/ Archív fotó

A hazai felhozatal

A Tisza-parton lép fel az Analog Balaton, a Bagossy Brothers Company, a Bëlga, a Bohemian Betyars, a BSW, a CsakNekedKislány, Dzsúdló, a Fish!, a Follow The Flow, KKevin, Krúbi, a Lazarvs, a Necc Party, a Pogány Induló & Ótvar Pestis, Rúzsa Magdi, T. Danny, a ValMar és a Wellhello is.

Jön a Carson Coma, Majka, Beton.Hofi, a Margaret Island, a Parno Graszt, a Blahalouisiana, a Honeybeast, a Punnany Massif, Ganxsta Zolee és a Kartel, 6363, Bruno x Spacc, az Esti Kornél, a Magna Cum Laude, az Anima Sound System, a Konyha, az Aurevoir., a Hűvös, ajsa luna, a Gypo Circus, a Metzker & Friends, azaz Metzker Viktória, Koósz Milán, Pumped Gabo, Pixa, Szalonna és Bandája, a K-OSZ DISCO, OTL-IBBIGANG x Gyuris, kristoaf, Rácz Gergő és Orsovai Reni, valamint a Hangfoglaló program keretében érkező feltörekvő zenekarok, előadók, mint a Gorg & Benzol, Lenkke_, Juhász Zoli és zenekara és a Vodka For Kids.

A legjobb hely a Partfürdő

Az egy kiváló adottság, hogy Szeged belvárosától egy ugrásra, de a Tisza-parti természet közelségében építhetjük fel a fesztivált. Ezt igyekszünk egy olyan programkínálattal feltölteni, melynek gerincét nemzetközi sztárok, nagy hazai fesztiválkedvencek adják, de szívesen mutatunk be minden évben feltörekvő új zenekarokat, előadókat is 

– fogalmazott Kolonics Erika, a fesztivál fő szervezője. S valóban, mi lenne méltóbb zárása a nyárnak és a nyári szünetnek, mint a Szegedi Ifjúsági Napok, ahol a mai ifjúság szülei, nagyszülei is buliztak már?!

 A négynapos bulira bérlet, napijegy, kempingjegy vásárolható. A fesztiválra a 11 év alatti gyerekek ingyen juthatnak be, de a 15 év alattiak számára is kínálnak kedvezményt. Részletek: www.szin.org.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában