Helyi kultúra

2024.06.02. 15:00

Néptáncegyüttesek lépnek fel Mórahalmon

Arany T. János

Illusztráció: Shutterstock

A Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola (MAMI) évzáró előadását június 14-én, pénteken 18.30-kor rendezik meg a Futó-Dobó Lovasközpontban. Közreműködnek a MAMI néptánc csoportjai, a Bíborsemlyék és Hajnalfák néptánccsoportok, a Mórahalom Néptánc Egyesület, a Mórahalmi Fúvószenekar és a Juhász zenekar. Rendező, koreográfus: Szabóné Z. Nagy Diána.

Június 29-én, szombaton 18 órától pedig Kárpát-Medencei Örökségünk Művészeti Fesztivált rendeznek ugyancsak a Futó-Dobó Lovasközpontban. Néptáncegyüttesek közreműködésével határon innen és túl: a szabadkai Bunjevačko Kolo és a Tálentum Egyesület, az újvidéki Nera tánccsoport, a deszki Bánát Táncegyüttes, a kiskunhalasi Halas Táncegyüttes, a csongrádi Alföld Néptáncegyüttes, a kalocsai Csajgorás Táncegyüttes, a makói Forgatós Táncegyüttes és Mórahalom Néptánc Egyesület. A talpalávalót a Juhász zenekar szolgáltatja, amelyet színes kísérő programok, népviselet-kiállítás és bemutató, kézműves vásár és táncház tesznek még emlékezetesebbé.

A rendezvényeket a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában