Zsúfolásig megtelt a nézőtér

2 órája

Falunap Maroslelén szombatig (Fotók)

32. alkalommal ünnepel színes programokkal, két napon át Maroslele egészen szombatig. A faluházban mezőgazdasági kiállítás és helyi alkotók munkáiból rendezett tárlat is nyílt – a falunap pénteki sztárvendége a lakodalmas rock sztárja, a 3 + 2 együttes volt.

Szabó Imre

A makói Magán Zeneiskola fúvósainak rövid koncertjével indult a falunap programsorozata pénteken késő délután Maroslelén. A jeles alkalomra a faluház nézőtere zsúfolásig megtelt, sokan a fal mellett álltak.

falunap, Maroslele, kiállíás, zene
A maroslelei falunap kitüntetettjei, Tolnai Istvánné és Török jánosné. Fotó: Szabó Imre

Falunap ünnepi pillanatokkal

– Nehéz időket is átvészeltünk, de együtt talpra álltunk – mondta köszöntőjében Drimba Tibor polgármester, aki ezúttal nem az előző év sikereiről vagy a következő terveiről beszélt, hanem az egész, napok múlva véget érő önkormányzati ciklusról. Mint fogalmazott, az összetartozás és az összefogás 2020-ban, a járvány idején új értelmet nyert. A vész elmúltával a közösséget újra kellett építeni, és ennek sikere egyaránt köszönhető az intézmények dolgozóinak, illetve a civileknek. Mindennek eredményeként ismét megpezsdült, élettel telt meg a község, és ez legalább olyan fontos, mint a nagy értékű beruházások – hangsúlyozta.

Két kitüntetettet ünnepeltek

A maroslelei falunapon díszpolgárt ezúttal nem ünnepeltek, ketten viszont megkaptál a Maroslele Községért kitüntető címet.

Egyikük, Tolnai Istvánné az egészségügyben szerzett múlhatatlan érdemeket. Miután egészségügyi végzettséget, majd a makói kórházban gyakorlatot szerzett, kitanulta az orvosi asszisztensi szakmát, és nyugdíjba vonulásáig, idén januárig a maroslelei betegeket szolgálta. A másik Török Jánosné, a Lele vendéglő tulajdonosa, aki az elismerést elsősorban azzal érdemelte ki, hogy rendszeres támogatójává vált az intézményi, közösségi rendezvényeknek – különös tekintettel a gyerekekre. 

Mindkét kitüntetett meghatottan fogadta a gratulációkat.

Színpadra várták a 3 + 2-t

Rajtuk kívül természetesen még nagyon sok mindenkit köszöntöttek – például a legidősebbeket, a jubiláló házasokat vagy a legkiválóbb sportolókat, illetve a legszebb házak, kertek tulajdonosait. A teremben megnyílt egy kiállítás is. Csordás Csaba önkormányzati képviselő ezt átadva elmondta, szép gesztus, hogy együtt mutatják be a legszebb munkáikat a település alkotóművészei és terményeiket a gazdálkodók

Mire az ünnepi pillanatok véget értek, a falu központja megtelt árusokkal. A tér egyik sarkában különleges krosszautókat is megcsodálhattak az érdeklődők. A pénteki program esti sztárvendégének a 3+2 zenekart hívták meg a főtéri nagy színpadra, akik után az Alibi együttes adhatott koncertet.

Folytatás szombaton

A 32. falunap programsorozata szombaton is folytatódik. Délelőtt gombfocikupát rendeznek a faluházban, délben bográcsos főzőversenyt a főtéren, ahol délután Nagypál Zoltán zenekara játszik. Kamionhúzó és sörivó versenyre is hívják az érdeklődőket. A sport- és a főzőversenyek eredményhirdetése után, este hattól a Folkroll, majd az M-JAM zenekar ad élő koncertet. A rendezvénysorozatot retró utcabál zárja. Drimba tTbor polgármester a teljes rendezvénysorozatról azt mondta, rengeteg ember munkája van benne és szervezés még márciusban kezdődött.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!