Sportnappal zárták a tanévet a Tóth János szakképzőben

2024.06.14. 12:05

Gróf Sztahanov a mórahalmi kollégiumban - GALÉRIA

Sportnapot rendeztek az utolsó tanítási napon a mórahalmi szakképző iskola kollégiumában. Volt minden: kosárlabda, röplabda, csocsó, asztalitenisz és a Gróf Sztahanov Olvasókör is képviseltette magát a rendezvényen.

Arany T. János

Erre a tanévre utoljára telt meg élettel péntek délelőtt Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola Szilágyi Mihály Kollégiuma. Az utolsó tanítási napon sportnapot rendeztek a kollégiumban. Közös bemelegítéssel, zumbával indult a nap 9-kor.

– Utolsó óra, utolsó nap, nem fog a kréta, nem fog az agy. Amikor én iskolás voltam, mi ezt írtuk fel utolsó nap a táblára. Itt most sportnappal zárjuk a tanévet – mutatott körbe a kollégium étkezőjén Angyalné Kovács Anikó igazgató.

Az intézményben csütörtökön lezárták a jegyeket, pénteken az osztályfőnökök megkezdhették az adminisztrációs munkát a kiürült és csöndes iskolában. A nem osztályfőnök pedagógus kollégák pedig a sportnap lebonyolításában segédkeztek.

A közösségi térben több helyszínen zajlottak az események. Több csapat Activityzett, Pancsi és Vibi egy magyar népmesés kártyajátékot próbáltak játszani életükben először. Hiába volt mellettük széthajtogatva a játékszabályokat leíró papírlap, azt mondták, kicsit nehezek, ezért amíg ismerkednek a játékkal, sajátosan értelmezték a szabályokat. A következő sor asztalnál sakkozott az arra fogékony fiatalság, majd következett Habina Péter tanár úr Gróf Sztahanov Olvasóköre, a Humán S.C., ahol olimpiai totó várták a sportolásban megfáradt ifjúságot.

Habina tanár úr lenyűgöző lexikális tudásának köszönhetően saját maga, fejből állította össze az egyáltalán nem könnyű kérdéseket.

– Sportkedvelő vagyok, negyven éve foglalkozom sporttal, figyelem a versenyeket, mint egy átlagos rajongó – szerénykedett a tanár. Az egyik kérdés így hangzott: ki szerzett a magyar sportolók közül a legtöbb olimpiai aranyérmet a férfiak és nők között? A helyes válasz Gerevich Aladár vívás, 7 arany és Kozák Danuta kajak, 6 arany. És azt sem tudták sokan, hogy ki által vált világhírűvé a Magyar-vándor a tornaelem. 1973. május 13-án Magyar Zoltán tornász a francia Grenobleban mutatta be először a Magyar-vándort, amit rajta kívül addig senki sem tudott megcsinálni.

Miután ehhez hasonló hasznos ismeretekkel bővült a diákok tudása, az udvaron a sportpályán csocsó, asztalitenisz, röp- és kosárlabda várt még rájuk. 12 órakor aztán kiürült a kollégium, ami a nyáron szálláshelyként üzemel, majd augusztus végén újra fiatalokkal népesül be.

 

KÉPALÁ

Sportnappal zárták a tanévet péntek délelőtt a mórahalmi Szilágyi Mihály Kollégiumban. Fotó: Török János

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában