Egy közösség összetartó ereje

2023.10.14. 18:25

Motoros szezonzáró és családi napot tartottak Vásárhelyen – Galéria

Tábori Szilvia

A magányos motorozások helyett egyre többen döntenek úgy, hogy inkább csapatban indulnak útnak. Varga Lajos, a 2022-ben alakult Slayers Of The Streets motoros egyesület alelnöke szerint sokaknak fontos a biztonság, hogy segíthetik egymást, ha netán baj van. De jelezheti azt is, újból erőre kap a közösségi életérzés. Mert bár a hódmezővásárhelyi szervezet alelnöke is úgy látja, manapság nehézkes megszólítani az embereket, mégis érezhető, hogy a közösségi oldalak felszínességéből kiábrándulva egyre többen keresik a személyes kontaktust, a közösségeket, a hasonló gondolkodásúak társaságát.

Részben talán ezzel is magyarázható rendezvényeik sikeressége, amit a hangulaton túl a részvételi létszámban mérnek. A nyári találkozójukon majdnem 400 motor volt és mintegy 500 látogató. De az október 14-én, szombaton tartott szezonzáró családi napjuk felvonulásán is legalább száz motoros gyűlt össze a városszéli rendezvény helyszínén. A helyiek mellett láthatóan szép számmal érkeztek más vidéki városokból. Varga Lajos szerint egyértelmű, hogy a vidéki motoros klub tagjai követik egymás eseményeit, szívesen tartják a kapcsolatot.

Arra pedig, hogy miért családi a rendezvényük azt felelte: a család az első. Ráadásul támogató háttér nélkül egyetlen motoros sem tudna elegendő időt áldozni hobbijára. Egyértelmű, hogy egy motoros találkozón a családnak is helye van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában