Férfi vízilabda OB I.

3 órája

A Metalcom Szentes jó ellenfele volt a Ferencvárosnak

14–7-re nyertek a zöld-fehérek, tisztes helytállást mutattak a Kurca-partiak. Csapatkapitányát és centerét nélkülözve is megszorongatta a bajnoki címvédő Ferencvárost a Metalcom Szentes a férfi vízilabda OB I. 4. fordulójában hazai környezetben.

Becsei Dávid

Kis Gábor, a Metalcom Szentes vezetőedzője előzetesen azt ígérte, hogy a hiányzók ellenére sem feltartott kézzel ugranak medencébe a három fronton (bajnokság, Magyar Kupa, Bajnokok Ligája) címvédő Ferencváros ellen. Az egykori olimpiai bajnok center, immáron tréner elvárásait betartották a Kurca-parti játékosok, az első és második negyedben megszorongatták a zöld-fehéreket.

Metalcom Szentes, Ferencváros, férfi vízilabda OB I.
A kék sapkás Metalcom Szentes hét gólt dobott a címvédő Ferencváros ellen a férfi vízilabda OB I. 4. fordulójában.
Fotó: Vidovics Ferenc

Hajdú Attila és Tóth Gyula góljaival 2–0-ra vezetett a Szentes, az FTC az első negyed utolsó két percében viszont a többi kihagyott lövés után fordított, 2–3. Megnyert ráúszás után rögtön egyenlítettek a hazaiak, de visszavenni a vezetést már nem sikerült. A nagyszünetben sem kellett szégyenkezni a Szentesnek az eredménnyel, 5–6-ot mutatott az eredményjelző.

Sebességet váltottak

Ezt követően feljebb kapcsolt sebességben az FTC. A harmadik negyedben viszont kinyílt az olló a csapatok között. Vogel Somát Szakonyi Dániel váltotta a vendégek kapujában, aki szebb napra ébredt teljesítményét tekintve, míg hazai oldalon Kovács Barnabás védett stabilan. 6–7-ről viszont néhány perc alatt 6–12-re lépett el a Ferencváros, így az utolsó negyedre már csak a különbség maradt kérdésnek. A záró nyolc percben szentesi gól már nem született, vendég viszont kettő, így 14–7-re nyert a címvédő.

Itthon folytatják

A 4. fordulóban a másik csongrád-csanádi csapat, a BVSC ellen bravúrpontot szerző Szegedi VE szombaton 17 órától a Vasast fogadja a Tiszavirág Sportuszodában. Az 5. fordulóban jövő szombaton 18 órára a Honvéd érkezik Szentesre.

Kis Gábor: – Azt hozta ellenünk a Ferencváros, amit egy ilyen klubnak kell, magabiztosan nyert. Ugyanakkor kifejezetten gratulálok a csapatomnak is, mert egy nálunk lényegesen jobb csapat ellen sem tört össze. Három negyeden át megnehezítettük a Fradi dolgát.

Metalcom Szentes–Ferencváros 7–14 (2–3, 3–3, 2–6, 0–2)

E.ON férfi vízilabda OB I., alapszakasz, 3. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Kovács S., Petik.
Szentes: Kovács B. – Asanin 1, Tóth Gy. 2, Vékony, Csorba 1, Bozó 1, Hajdú 1. Csere: Molnár B., Makán R., Horváth Á. 1, Kürti-Szabó M., Kiss Z. Vezetőedző: Kis Gábor.
FTC: Vogel S. – Nagy Ádám 1, Nagy Ákos 3, Argiropulosz 1, Vigvári Ve. 3, Jansik Sz., de Toro 2. Csere: Szakonyi (kapus), Zeman, Molnár E., Varga Vi., Fekete G. 2, Lugosi, Vismeg Zs. 3. Vezetőedző: Nyéki Balázs.
Gól – emberelőnyből: 1/2, ill. 3/7.
Ötméteresből: 0/1, ill. 1/1.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában