Helyi kultúra

2023.10.16. 13:18

Legalább 300 ezer forint gyűlt össze

Imre Péter Géza

Ismét sikeres jótékonysági estet tartott a Partiscum Club Szeged . Fotó: DM

Párizsi est címmel zenés-táncos jótékonysági vacsoraestet és divatbemutatót tartott szombaton az Art Hotelben a Partiscum Club Szeged női egyesület. A belépő-, a támogató- és a tombolajegyekből befolyt összeggel az egykori grófi kastélyban működő, 780 lakóról, köztük idősekről, fogyatékkal élőkről és pszichiátriai ellátottakról gondoskodó ópusztaszeri Tóhajlat Otthont támogatják. Az intézménynek ajánlották fel az előzetes becslés alapján a mintegy 300 ezer forintot, melyen olyan sporteszközöket vásárol az otthon, amikkel télen is megmozgathatják a lakókat.

– Jól sikerült a jótékonysági estünk. Eddig csakis pozitív visszajelzéseket kaptunk a résztvevőktől. Nem ez volt az első alkalom, hogy segítettünk a Tóhajlat Otthonnak, új tagunknak köszönhetően tavaly karácsony előtt jutott el hozzánk a hírük, akkor hűtőszekrényt, műanyag poharakat és egyéb asztali eszközöket kaptak tőlünk. Idén nyáron több jó állapotú ágymatracot adtunk, és a jövőben sem feledkezünk meg róluk

 – mondta el lapunknak Bálint Erika, a Partiscum Club Szeged elnöke.

A női egyesület ezen a héten sem pihen: az SZTE őszi kulturális fesztiváljához csatlakozva, annak részeként hozták el Szegedre – jótékonysági akció is, az adventre gyűjtenek – a Janikovszky Éva írásai alapján színpadra állított A nő, ha elmúlt negyven című darabot Horváth Lili és Kakassy Dóra szereplésével, a rendező Tollár Mónika. Az előadás most pénteken, 19 órától lesz a Rektori Hivatal dísztermében, jegyek a helyszínen is vásárolhatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában