Helyi közélet

2024.07.02. 10:34

Vizsgálják a makói ebrendészeti telep működését

Vizsgálatot kezdeményez a makói gyepmesteri telepet fenntartó önkormányzati társulás a telep működésével kapcsolatban – hangzott el kedden reggel a társulás rendkívüli ülése után tartott sajtótájékoztatón. A társulás is indít belső vizsgálatot és a rendőrség is foglalkozik az esettel – a telep működik, a további lépések a vizsgálatok eredményén múlnak.

Szabó Imre

A kistérségi társulás ülése a makói városházán. Fotó: Szabó Imre

A Makói Kistérség Többcélú Társulásának tanácsa azt követően tartott rendkívüli ülést és fogadta el az ebrendészeti telep működéséről szóló tájékoztatót, hogy – mint lapunk egyedüliként beszámolt róla – a közösségi oldalakon napvilágot látott egy videó. Mint beszámoltunk róla, a felvételen az látható, hogy a gyepmester, feltehetőleg egy pórázon, végigvonszol a telep udvarán egy rúgkapáló macskát. A bejegyzés szerzője a felvételt úgy tette közzé, hogy a telep működésével kapcsolatos további vélt szabálytalanságokat is megfogalmazott.

A rendkívüli ülésen történtekről a társulási tanács tagjai, Bárdos-Kolozsvári Rozália nagylaki és Farkas János magyarcsanádi polgármester tartottak sajtótájékoztatót a makói városházán. Mint elhangzott, a társulás elkötelezett az állatvédelem és a jogszabályok betartása mellett, ezért felkérik a vármegyei kormányhivatal élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi osztályát, illetve az állatvédelemért felelős hatóságot, hogy soron kívül folytassanak le hatósági vizsgálatot a makói ebrendészeti telep működésével kapcsolatban. Tudomásul veszik, hogy az ügyben a Makói rendőrkapitányság is vizsgálatot folytat. A társulás belső vizsgálatot is lefolytat.

A társulás 8 tagönkormányzata február 26-a óta közösen látja el a térségben az ebrendészeti feladatokat, a kóbor állatok befogásával és a telep üzemeltetésével Fejes Imre egyéni vállalkozót bízták meg április 15-től. A közlemény hangsúlyozza: semmilyen kifogás nem érkezett a telep működésével kapcsolatban a társult önkormányzatokhoz és a rendszeres hatósági ellenőrzések is mindent a jogszabályoknak megfelelőnek találtak. A gyepmesteri telep a vizsgálatok lezárásáig folyamatosan üzemel. A kérdést a vizsgálati eredmények tükrében tárgyalják újra.

A sajtótájékoztató után kérdéseket nem lehetett feltenni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában