Hódmezővásárhely

2024.07.07. 19:16

Középkori ízekkel lehet kísérletezni a Gasztro-Lovagi Tornán

Tábori Szilvia

Ínyvitézek fegyvere: vár a Gasztro-Lovagi Torna ismét. Archív fotó: Tábori Szilvia

Egy csata a 13. században sem csak a csatáról szólt, ettek is az emberek Csáki Zsolt gasztroszervező szerint, aki már javában az idei Hód-tavi Gasztro-Lovagi Tornára készül. Kilencedik alkalommal várják a középkor ízeinek szerelmeseit, akik idén július 14-én, szombaton  csaphatnak össze a nagyon közkedvelt és rendkívül jó hangulatú főzőversenyen, a Hód-tavi Csata helyszínén rendezendő gasztrotornán. Csáki Zsolt szeretné megtalálni azokat a főzni szerető embereket, akik ki tudnak lépni a megszokott, 21. századi komfortzónából. Csakis középkori piaci nyilvántartás alapján meghatározott alapanyagokból lehet majd dolgozni. 

A rendezvényen csakis a középkorban már ismert alapanyagok használhatók. Archív Fotó: Tábori Szilvia 

Elbíráláskor a zsűri figyelembe veszi az étel ismeretét, a csapat-együttműködést, az alapanyagok megválogatását, az elkészítés módját és minőségét, az ételek ízét, harmóniáját, küllemét. Három kategóriában lehet indulni, sült, főtt, valamint tésztaételekkel. Korábban a Vásárhelyi Ízök Fesztiválja csapata például gombás, marhahúsos, illetve káposztás-répás-hagymás zöldséggel töltött kovászos tésztával kísérletezett, amit tárcsán sütöttek ki.  

A nevezési határidő július 12.; egy csapat több kategóriában, illetve egy kategórián belül több étellel is versenyezhet. Bővebb információ Csáki Zsolt szervezőnél a [email protected] elektronikus levelezési címen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában