Napszínes

2024.06.12. 21:30

Elkészült a fából faragott rulettkerék

Arany T. János

Pap Zéta és Nagy Máté az ásotthalmi erdészeti iskola kis kollégiumának 4-es szobájában. Elkészült a fából faragott rulettkerék. Fotó: Karnok Csaba

Elkészült a fából faragott rulettkerék az ásotthalmi erdészeti iskolában és már el is helyzeték azt új helyén, a kis kollégium 4-es szobájában. A rulettkerék és az asztal Túri Róbert, a barkács szakkör vezetőjének segítségével készült el. Korábban megírtuk, pipát, kardot, díszeket, telefontartót is készítenek a szakkörösök az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban. 2015-ben Túri Róbert ötlete nyomán indult újra a szakkör nagy sikerrel. A rulettkerék a kilencedik osztályos Pap Zéta ötlete volt.

Túri tanár úrnak egyetlen kikötése volt: csak fából készült zsetonnal lehet játszani. Így biztosan nem járnak úgy a diákok mint 2004-ben a londoni Ashley Revell pénzzé tette minden ingóságát, beleértve a ruhatárát is, majd az így kapott 135 300 dolláros összeget a Las Vegas-i Plaza Hotelben mindent vagy semmit alapon egyetlen körben feltette a pirosra. A golyó a piros hetesre érkezett és Revell 270 600 dollárt vihetett haza. A rulett egyébként nem új találmány, már ókori görög katonák is játszottak egy ruletthez hasonló játékot, melyben egy több cikkelyre osztott pajzsot kardhegyen pörgetve azon versengtek melyik pozíciónál fog az megállni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában