Jegyzet

2 órája

Gyorsulás

Szabó Imre

Sokan mondják, megváltozott az időjárás. És úgy tűnik, ennek komoly tapasztalati alapja is van. Személyes megfigyelésem, hogy kedvenc bőrdzsekimet két hete még nem tudtam viselni, mert meleg volt – és most sem, mert már nem elég, vastag kabát kell. 

Ősz, jegyzet, felgyprsult világ
Fotó: Szendi Péter

Mintha az ősz meg a tavasz – sokunk kedvenc évszakai – teljesen eltűntek volna. Nem maradt más, csak a nyár és a tél. A melegnek már vége, ezek szerint tehát átugrottunk egy évszakot és hamarosan várhatjuk akár a havazást is. Vajon ez a magyarázat arra, amit a minap az egyik nagyáruházban láttam?

Mármint hogy elkezdték árusítani nem csak a novemberben esedékes halottak napi mécseseket, de már a karácsonyi dekorációkat is. Díszek, gömbök, girlandok, elektromos izzósor – effélék sorakoztak az egyik polcon. Illetve, hogy pontosabb legyek, nem egyetlen polcon. A választék egészen szélesnek tűnt. És ahogy láttam, mindezen senki sem lepődött meg, volt, aki még pakolt is belőlük a kosarába. 

Bár a gyermekkort már rég magam mögött hagytam, továbbra is nagyon szeretem a karácsonyt, a látvány mégsem melengette meg a szívemet. Éppen ellenkezőleg. Lehet, hogy túl konzervatív vagyok, de kicsit korainak tartom az ünnepi készülődést októberben, éppen ezért hazatérve egyelőre nem vettem elő a műfenyőt – merthogy élőt nagyon rég óta nem veszünk, kímélve a természetet. Persze lehet, hogy nincs igazam, és néhány hét múlva már a csokinyuszik között is lehet majd válogatni az üzletekben. Illetve bocsánat, mégsem, mert tavasz ugye nem lesz. Szóval hamarosan jön a fürdőruha meg a strandlabda... 

Sokan mondják, megváltozott az időjárás – és azt is, hogy felgyorsult a világ. De ennyire?

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában