Fából vaskarika helyett

5 órája

Fából készül medve a Bedőben

Ha már medve nem él az ásotthalmi erdőben, csinálnak egyet fából az erdészeti iskola diákjai.

Arany T. János

Különböző átmérőjű fa korongokat pakoltak ki az ásotthalmi erdészeti iskola barkácsszakkörös diákjai a földre. Hevert már néhány darab a padlón, de még nem állt össze a kép, hogyan is lesz ezekből medve, mire az egyik diák, Varga Fanni világosította fel a földhözragadt gondolkodású újságírót úgy, hogy elé tartotta a telefonját. A két-három különböző átmérőjű fa korongból állt össze végül a medve. 

fából, Bedő, medve, Ásotthalom
Szögi Brigitta és Túri Róbert, az ásotthalmi erdészeti iskola tanára a fa korongokból készülő medvét mutatja. Fotó: Arany T. János

Az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium barkácsszakkörén mindig történik valami érdekes. A fiatalok lelkesedése és kreativitás nem ismer határokat. Rendszeresek a túrabotfaragó-versenyek is, amit Bánhidy Zoltán kollégiumi nevelőtanár szokott meghirdetni. Legutóbb hét diák készített vándorbotot. Kézzel faragva, égetéssel, bőrrel és nyílheggyel díszítették a fiúk a botokat. Egyedi és különleges darabok készültek. 

fából, Bedő, medve, Ásotthalom
Cuki maci lesz a fa korongokból. Fotó: Arany T. János

A Túri Róbert tanár úr szakköréről és azon résztvevő, alkotni vágyó fiatalokról már többször írtunk. Készült itt rulettkerék, kard és pipa is. A fekete dióból készített tintát is megírtuk már. Ezt az iskola másik pedagógusa, Bánhidy Zoltán készítette a diákok segítségével. Legutóbb pedig merített papírt készítettek, hogy a fekete dióból előállított tintával tudjanak mire írni. A papír még meg sem száradt, amikor megmutatták a cuki maci terveit és alkotórészeit, ami a következő munkájuk lesz majd a Bedő barkácsszakköröseinek. Amint elkészül, arról is beszámolunk majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában