Kísérőrendezvények

2 órája

Vezetett bolyongás az őszi tárlaton

A 70. Vásárhelyi Őszi Tárlatot izgalmas rendezvények kísérik Vásárhelyen.

Tábori Szilvia

A december elejéig látogatható 70. Vásárhelyi Őszi Tárlathoz kínál tárlatvezetéseket, előadást és könyvbemutatót a szervező hódmezővásárhelyi közgyűjtemény az elkövetkező másfél hétben az Őszi Kulturális Hetek keretében. 

70. Vásárhelyi Őszi Tárlat, kortárs művészet, Hódmezővásárhely
A 70. Vásárhelyi Őszi Tárlat minden ízében megismerhető a következő tárlatvezetésen. Fotó: Karnok Csaba
 

Október 8-án, kedden 16 órától Ibos Éva művészettörténész, A kortárs művészet "szókincse" címmel vezeti körbe az érdeklődőket az előző évi tárlat kiemelt díjazottjainak kiállításain a Tornyai-múzeumban. Lenkey-Tóth Péter izgalmas, a drapériák festészeti kihívásaira, Szabó Franciska művészettörténet-oktatást szemléltető, átalakult színvilágú diaképeire reflektáló művei, valamint Báhidszki Petra idilli, rendkívüli érzékenységű tájképei és nyomatai között.

A 70. Vásárhelyi Őszi Tárlatban kínál "vezetett bolyongást" Vojnich Zsófia művészettörténész, aki a kiállítássorozatot történeti kontextusba helyezve vezeti fel az alapításától és eszmeiségétől egészen a hetvenediken kiállító művészekig október 12-én, szombaton 16 órától az Alföldi Galéria termeiben.

Az Emlékpontban Galyasi Miklós múzeumigazgató, a tárlatok egyik kezdeményezője elleni koncepciós pert veszi górcső alá Vincze Gábor történész október 13-án, vasárnap 15 órától. A Vásárhelyi Őszi Tárlatok kezdeteinek, illetve legutóbbi éveinek sajtó visszhangjairól Miklós Péter eszmetörténész mutatja be kötetét Újragondolt tradíció címmel. A könyvbemutatóra október 17-én, csütörtökön délután fél ötre várják művészetkedvelőket az Alföldi Galériába, ahol a szerzővel Vass Ramóna televíziós szerkesztő-műsorvezető beszélget. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában