Négy aranyérem

4 órája

Taroltak a magyarok a Maty-éren – videóval

Csodás eredmény született a Maty-éren: a lehetséges nyolc világbajnoki éremből hét lett Szegeden a magyaroké a III. Masters és az I. Utánpótlás 25 Feeder Világbajnokságon.

Delmagyar.hu

A Maty-éri evezőspályán rendezték meg a III. Masters és az I. Utánpótlás 25 Feeder Világbajnokságot. A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) szervezésében lebonyolított világbajnokságokon 19 nemzet 28 csapata mérette meg magát. A nemzeti válogatottak mindkét csapat és egyéni kategóriában a dobogó legfelső fokára állhattak, ráadásul a 4 aranyérem mellett még 1 ezüst- és 2 bronzéremnek is örülhetünk.

horgász világbajnokság, Magyar Országos Horgász Szövetség
Kiváló eredményeket értek el a magyarok. Fotó: MOHOSZ

A Magyar Országos Horgász Szövetség arról tájékoztatott, hogy a legnépszerűbb békéshalas horgászati módszer, a feeder művelői közül a közvetlen utánpótlás első világbajnoksága volt a mostani, és ennek az eseménynek a létrejöttében a magyar horgászszövetségnek is jelentős szerepe volt. A fiatalok mellett már a harmadik alkalommal versenyeznek ezen keretek között a sportág mesterei, akik már az eddigi teljesítményükkel is régen kiérdemelték ezt a megnevezést.

A masters feeder világbajnokságot Magyarország csapata nyerte 24 ponttal, köszönhetően a szenzációs második napi eredményeknek is, amikor a behozhatatlannak tartott angol előnyt sikerült ledolgozni. A második helyen így Anglia végzett 28,5 ponttal, a harmadik helyen Románia csapata 39 ponttal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában