Új Esély

4 órája

Minden várakozást felülmúlt a csongrádi állatmenhely nyílt napja - galériával, videóval

A csongrádi állatmenhely eddigi legjobb nyílt napját tartotta meg a napokban. Az Új Esély önkéntesei egész nap talpon voltak, a kutyák pedig nem győztek betelni a sok sétával. Vajon mi volt a titok?

Tábori Szilvia

Kutyák és önkéntesek is rendkívül fáradtan, de boldogan tértek nyugovóra a csongrádi állatmenhely, az Új Esély Állatvédő és Állatmentő Alapítvány legutóbbi nyílt napja után. Saját bevallásuk szerint is ez volt az eddig legjobb ilyen rendezvényük: sokat készültek, aznap kora reggeltől késő estig mindannyian talpon voltak. De megérte. 

Kisállat, lány ölel kutyát, menhely, Csongrád
A csongrádi állatmenhely önkénteseit meghatotta a nyílt napjuk iránti érdeklődés. Fotó: Tábori Szilvia

Az egyik résztvevő azt mesélte, bár régóta csongrádi lakos, mégis most először látogatott el a menhelyre. Tartott tőle, hogy szívszorító hangulat várja, ezért vette rá nehezen magát az első látogatásra. Most mégis csatlakozott elkötelezett állatvédő családtagjaihoz. Fenntartásai és félelme gyorsan szertefoszlott: a menhelyen gondozott állatok láthatóan kiegyensúlyozottak, fizikailag és ami számára különösen meglepő és megnyugtató, mindannyian mentálisan is jó állapotban vannak. Attól tartott, hogy szomorú szempárok tekintenek majd vissza rá a kennelekből, de nem ezt látta.  

Sorra érkeztek a látogatók, gördültek be az autók, a legtöbben egymás után vitték sétára a menhely lakóit a közeli mezőre. A legtöbben nem is álltak meg egy sétánál, vitték a hálás, örökbefogadásra váró négylábúakat egymás után, szimpátia és válogatás nélkül. Hiánypótló élmény volt abban a váratlanul formálódott közösségben lenni a csongrádi állatmenhelyen: mintha nem számított volna sem a kutyák külseje, sem habitusa, vagy az egyébként oly’ fontos első szimpátia. Aznap mintha minden látogatót egyetlen szándék motivált volna: arra a néhány órára boldoggá tenni minél több mentett állatot. Akik közül egyébként a legtöbben elrettentő éveket hagytak maguk mögött. 

Hatalmas létszám jut kis szervezetünk maroknyi önkéntesére. Szó szerint az egész életünk benne van ebbe az egészbe immáron kilenc éve. Nagyon ritkán van alkalmunk megállni, az év minden napján, szinte a nap minden órájában ezért a menhelyért, alapítványunkért, legfőképpen védenceinkért, a sok-sok segítségre szoruló állatokért létezünk, teszünk, ezért is szervezzük ezt a nyílt napot

  – fogalmazták meg az önkéntesek, akik munka mellett gondozzák a gazdátlan állatokat. 

Ez a hangulat hatotta át nyílt napjuk minden pillanatát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában