Közös ügy

1 órája

Állatvédelmi országjáró szakmai nap volt a kormányhivatalban

A Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány országjáró állatvédelmi szakmai nap-sorozatot indít, aminek az első állomása Szegeden volt. A szakemberek szerdán találkoztak a kormányhivatalban, hogy egyeztessenek az állatvédelem kérdéseiről.

Suki Zoltán

Közös sajtótájékoztatót tartott az állatvédelem kérdéseiről a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalban a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány, a rendőrség, a polgárőrség és a kormányhivatal.

állatvédelem, kormányhivatal, rendőrség, polgárőrség
 Az állatvédelem erősítése a cél. Fotó: DM 

Vetter Szilvia, a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a legfontosabb céljuk az állatvédelmi szakmai munka erősítése.

Közös ügy az állatvédelem

Az alapítvány állatvédelmi kompetenciaprogramot indított. Ebben negyven szakember bevonásával információs csomagot alkottak, hogy megkönnyítsék a hatósági területen dolgozók és a civilek munkáját. 

Az alapítvány az Igazságügyi Minisztérium, a kormányhivatalok, a rendőrség, a polgárőrség és több más szervezet bevonásával országos programsorozatot indított, ennek volt az első állomása Szeged. Vetter Szilvia azt is elmondta, hogy a rendezvényeket 2025 végéig valamennyi vármegyében megtartják. 

Már volt egyeztetés

Salgó László, Csongrád-Csanád vármegye főispánja pedig felhívta a figyelmet, hogy Szegeden már januárban több érintett szervezet bevonásával állatvédelmi kerekasztalt szerveztek, hogy megosszák azokat a jó gyakorlatokat, amik akár országosan is hasznosíthatók lehetnek. 

Frigyer László, az Országos Polgárőr Szövetség Szolgálati kutyás és állatvédelmi tagozatának elnökhelyettese pedig arról beszélt, hogy képzést indítottak a polgárőröknek, hogy kivegyék a részüket az állatvédelemből. 

Mózesné Toronykőy Márta, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője pedig ismertette, hogy Csongrád-Csanád vármegyében országosan az egyik legalacsonyabb az állatkínzás miatt indult eljárások száma. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában