300 millióból készült el, január elsejétől fogad gyerekeket

2024.09.06. 09:40

Még meg sem nyílt, de már tele van a zákányszéki bölcsőde

Arany T. János

Minden igényt kielégít. Az új zákányszéki bölcsőde a legkorszerűbb építőanyagok és technikák felhasználása készült el, már csak a gyerekek hiányoznak belőle.

Fotó: Karnok Csaba

Gyönyörű szép új épület nőtt ki a földből a zákányszéki sportcsarnok és az orvosi rendelő mellett a József Attila utcában. Elkészült a település új bölcsődéje, amelyet Matuszka Antal polgármester mutatott meg nekünk.

Karnok Csaba
Matuszka Antal, Zákányszék polgármester mutatta meg a település új büszkeségét, a 24 férőhelyes bölcsődét, ami január elsejétől fogadja majd a gyerekeket.
Fotó: Karnok Csaba

Az épület két bölcsődei csoportot tud ellátni 24 gyermekkel. Az intézmény bruttó négyszáz négyzetméter alapterületen helyezkedik el. Zöldmezős beruházásként valósult meg, TOP-os forrásból 100 százalékos támogatással, a teljes bekerülési költsége 300 millió forint volt 

– mondta a polgármester, miközben minden helyiségbe benéztünk. A két különböző színű csoportszoba mellett van korszerű melegítő konyha, irodák, dolgozói öltöző, tusoló, teakonyha és egyéb raktárhelyiségek, minden ami egy ilyen és ekkora épület biztonságos működéséhez elengedhetetlen a mai kor követelményeinek megfelelően.

Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Az épület műszaki átadása megtörtént, a berendezések beszerzése folyamatban van, a használatbavételi engedélyre vonatkozó kérelmet benyújtották. A tervek szerint január elsején tud az új bölcsőde kinyitni. Azon nem kell aggódni, hogy lesz-e elég gyerek, mert már most meg tudják tölteni a 24 fős bölcsődét.

Jelenleg is van egy kétcsoportos bölcsődénk, ugyanilyen létszámmal, de szűk helyen az óvodával egy épületben. Ez költözik majd jövő év elejét az új épületbe, tehát teljesen ki lesz használva. És az óvodában felszabaduló helyek is gazdaságosan üzemeltethetők lesznek, mert ott egy konyha működik, ami nemcsak a gyermekétkeztetést biztosítja a településen, hanem térségi szinten innen biztosítjuk a diétás étkezést. Bízom abban, hogy ezt is fejleszteni tudjuk majd 

– tette hozzá bizakodva Matuszka Antal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában