Szegedi hírek

2024.09.03. 21:30

Ezek voltak a keddi legfontosabb események Csongrád-Csanád vármegyében

Delmagyar.hu

Van iskola, ahol zokniba csomagolják a mobilokat

Az idei tanévben már nem lehet oktatási időben mobiltelefon a diákoknál – sőt a tanároknál sem. Két napja kísérleteznek az iskolák, hogyan lehet gyorsan, hatékonyan és biztonságosan begyűjteni és kiosztani naponta több száz készüléket. Megnéztük, eddig milyen megoldások születtek.

Lovagkeresztet kapott Piffkó József professzor

Lovagkereszt kitüntetést kapott augusztus 20-án a szegedi Arc- Állcsont- és Szájsebészeti Klinika létrehozója, Piffkó József professzor. Németországból jött haza 15 éve, hogy továbbfejlessze a városban ezt a szakterületet, az intézmény mostanra országos hírűvé vált.

Új autókat kaptak a Pick Szeged játékosai

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata és a szegedi Kovács Autóház 2013 óta működik együtt. 2016 óta Lexus modellekkel utazhatnak a klub játékosai, a szakmai stáb, valamint a menedzsment. Fotókon meg is mutatjuk az új járműveket.

A Szeged-Csanád GA élettani csoportvezetője Párizsban járt

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia élettani csoportvezetője, Papp Róbert a magyar ökölvívó-válogatott erőnléti edzőjeként értékes tapasztalatokkal gazdagodott a 2024-es párizsi olimpián.

Új bérlet meghirdetésével indította évadát a Szegedi Szimfonikus Zenekar

A klasszikus és a barokk repertoárra fókuszáló, új bérletet indított a Szegedi Szimfonikus Zenekar. A négy koncertnek a Kisszínház ad majd otthont.

Búcsúzik a polgármesterségtől Horváth Lajos

Figyelemre méltóan hosszú idő, három évtized után mond búcsút a polgármesteri széknek októberben Királyhegyes első embere – hét ciklust követően úgy döntött, már nem indul újra a tisztségért. Horváth Lajos úgy gondolja, nyugodt lélekkel adhatja majd át a stafétabotot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában