Összefoglaló

2024.09.09. 21:30

Ezek a legfontosabb vármegyei hírek hétfőn

Delmagyar.hu

Jelentős változások lesznek a szegedi vasútvonalakon

A szegedi fővonalon változik a vonatok közlekedése pályakarbantartás és a szegedi deltavágány építése miatt. Budapest és Szeged között a pótlóbuszos átszállás miatt hosszabb eljutási idővel kell számolni, Szegedről a pótlójáratok a vonatok alapmenetrendjéhez képest korábban indulnak. 
 

Indiából és Kamerunból is érkeztek hallgatók Hódmezővásárhelyre

Hallgatói fogadalmat tettek Hódmezővásárhelyen a leendő agrármérnökök. Idén 285 hallgatót vettek fel a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának alapképzésre és felsőoktatási szakképzésre nappali, illetve levelező tagozaton, köztük 30 külföldi diák is.

 

Délmagyar podcast: Sporthang – elhagyták Párizst

Remek játékot hozott a szezon első rangadója a férfi kézilabda NB I.-ben, amely a sportág hírverésének is tökéletesen megfelelt. A svéd edzővel dolgozó OTP Bank-Pick Szeged és a Tatabánya találkozója gyors játékot és kiváló egyéni teljesítményeket hozott, végül a házigazda Tisza-partiak hat találattal megnyerték az első komolyabb meccsüket. Csütörtökön a Bajnokok Ligájában a német Magdeburg következik. 

 

Szorosabbra fűzte együttműködését a vármegyei kormányhivatal és az SZTE

Együttműködési megállapodás köttetett a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal és a Szegedi Tudományegyetem között. A kooperáció gyakornoki programot, közös kutatást és információátadást, valamint jótékonysági akciókat is magában foglal.

 

Tízezreket vonzottak a szegedi bábszínház előadásai

Az évad újdonsága a társulat saját, felnőtteknek szóló előadása lesz a szegedi Kövér Béla Bábszínházban, ahol hétfőn tartották az évadnyitó társulati ülést. Kiss Ágnes igazgató elmondta, az előző évadban több mint ötvenezer néző volt kíváncsi előadásaikra.
 

Módosítana a parkolózónákon a szegedi Fidesz

A város sok más pontja mellett a nagyállomás mellett is káosz van a parkolási helyzetben a szegedi Fidesz szerint, ami csak tovább romlik, mivel az egykori Tóth étterem helyén egy társasház épül. Szerintük az állomás melletti két utcát ki kellene venni a fizetős parkolási övezetből.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában