A szociális rászorultság is feltétel, de méltányossági kérelmet is be lehet nyújtani

2024.09.10. 17:32

A babakötvény most támogatásra váltható Vásárhelyen

Idén először jelentkezhetnek támogatásra Hódmezővásárhelyen az első babakötvényesek, vagyis azok a fiatalok, akik 2006. január 1-je után születtek, betöltötték a 18. életévüket. Babakötvény támogatás azoknak jár, akik az első lakásukat vásárolnák meg.

Kovács Erika

Az úgynevezett babakötvény pályázat a hódmezővásárhelyi önkormányzat honlapján jelent meg. 

babakötvény
A babakötvény idén először válhat valósággá a feltételeknek megfelelő vásárhelyei fiataloknak. 

Feltétel: születéstől nagykorúságig Vásárhelyen éljen

A támogatásra azok a fiatalok jelentkezhetnek, akik hódmezővásárhelyi szülők gyermekeként, vagy dokumentáltan emberi reprodukciós eljárásban született gyermekként látták meg a napvilágot 2006. január 1-jén, vagy azt követően és születésüktől kezdve, nagykorúságuk eléréséig, folyamatosan Hódmezővásárhelyen élnek és az első ingatlanukat kívánják megvásárolni a városban.

A babakötvény elidegenítési tilalommal is jár

A támogatott fiataloknak ahhoz is hozzá kell járulniuk, hogy a megvásárolt ingatlanra három, míg a 2012. január 1-jétől benyújtott kérelmek esetében tíz évig tartó elidegenítési tilalmat jegyeztessen be a közalapítvány.

Az egyéb vagyon nem lehet több fejenként 855 ezer forintnál

Ugyancsak feltétel a szociális rászorultság is. A támogatott és a vele egy háztartásban élők egy főre eső havi jövedelme a mindenkori minimálbér 50 százalékát, ez idén 133 ezer 400 forint/hó, nem haladhatja meg. A támogatást igénylőknek vagyonnyilatkozatot is ki kell tölteniük, az egy háztartásban élőknek nem lehet több mint 1 lakóingatlanuk, az egy főre eső egyéb vagyonuk, például hasznosítható ingatlan, gépjármű, műtárgy, műkincs, pedig nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 30 szorosát, vagyis 855 ezer forintot.

A közalapítvány méltányossági kérelem benyújtására is lehetőséget biztosít – olvasható a részletes kiírásban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában