Illegális bevándorlás

2024.09.17. 12:15

Száztíz embert akadályoztak meg az illegális belépésben

Ismét volt dolga a határon dolgozó szerveknek.

Suki Zoltán

Szír és török állampolgárok próbálkoztak.

Fotó: Csudai Sándor

Hétfőn összesen 17 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság. A határsértőket Csongrád-Csanád vármegyében, Ásotthalmon találták. 

migráns, határsértő, Ásotthalom
Szír és török állampolgárok próbálkoztak.
Fotó: Csudai Sándor

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanaznap a rendőrök a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 110 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarország területére lépjen. 

Az MTI pedig arról számolt be, hogy az Európai Bizottság belügyi biztosa az Európai Parlament plenáris ülésén arról beszélt, hogy az Európai Uniónak többet kell tennie a biztonsági fenyegetések visszaszorítása érdekében.

Ylva Johansson letaglózónak és barbárnak nevezte a solingeni terrortámadást és kiemelte, hogy a biztonság az Európai Bizottság egyik prioritása. Mint mondta, 15 évvel ezelőtt új terrorellenes intézkedéseket vezettek be, amelyek az online terrorizmus elleni küzdelemre és a radikalizáció megállítására is kitérnek.

Solingenben augusztusban egy szíriai férfi három embert megölt, nyolc továbbit pedig megsebesített a település 650 éves történelmét ünneplő fesztiválon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában