Helyi közélet

2024.08.18. 10:32

Tanszereket gyűjtöttek

Tizenkét iskolatáskát töltöttek meg tanszerekkel Kisteleken a jótékonysági akcióban részt vevők.

Imre Péter

Fotó: m.dipo

Iskolaszer-gyűjtést hirdettek Kisteleken, amelynek során iskolatáskát, tolltartót, ceruzákat, festékeket és más iskolakezdéshez való írószereket vártak a felajánlóktól – írja a kistelekjaras.hu. Ennek eredményeképpen 12 iskolatáskát töltöttek meg jó minőségű tanszerekkel, füzetekkel, íróeszközökkel. De ezen felül is maradtak írószerek, és például egy íróasztal is, ezeket egyrészt az óvodákba juttatják el, másrészt további rászorul diákoknak segítenek velük.

– Első alkalommal hirdettük meg a jótékonysági gyűjtést, egyrészt azért, hogy segítsünk azoknak a gyerekeknek, akiknek szüksége van rá, másrészt azért, mert sok olyan iskolaszer van, amelyet már nem használnak a családok, csak kallódnak otthon, és ezek most a legjobb helyre kerülnek – ismertette a jótékonysági akció hátterét annak ötletgazdája, Czeglédy-Dukai Enikő. Az adományokat az önkormányzatnál gyűjtötték, ahol Rácz Zoltánné Bukor Anita és Csókási Ágnes segített a szortírozásban. 

A gyermekek kiválasztásában a családsegítő központtól kaptak segítséget, de volt olyan édesanya, aki személyesen  ment be, és úgy kért a gyermekének segítséget.

A jótékonysági gyűjtés határideje lejárt, de jövőre is meghirdetik majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában