SZIN 2024

2024.08.28. 14:34

Már kilencszázan kértek segítséget a szegedi áldozatsegítőktől - Galéria

Suki Zoltán

Az online csalások miatt keresik őket a legtöbben. Fotó: Karnok Csaba

– Az Áldozatsegítő Központok (ÁSK) kitelepültek több nagy fesztiválra is, annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak, ha a fesztiválokon bármilyen probléma merülne fel – mondta a Szegedi Ifjúsági Napokon az Igazságügy-minisztérium munkatársa, az ÁSK szóvivője. Király Nóra hozzátette, hogy ezen túl nagyon fontos cél, hogy hírét vigyék annak, hogy egy ilyen szolgáltatást működtet az állam. 

– A cél, hogy minden vármegyében legyen egy ilyen központ, amilyen egyébként Szegeden más 2020 óta működik.

Azt pedig már Juhász Erika, az szegedi Áldozatsegítő Központ koordinátora mondta, hogy a szegedi központhoz idén már több mint kilencszázan fordultak. A legtöbben az online csalások miatt fordultak hozzájuk, de sok a kapcsolati erőszak miatti megkeresésé is. 

– Bízom benne, hogy az Áldozatsegítő Központ a társszervezetekkel a jövőben is összehangoltan, és hatékonyan tudja képviselni a bajba jutottak érdekeit – mondta Mihálffy Béla, országgyűlési képviselő, aki szintén ellátogatott a szervezet standjához. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában