Helyi közélet

2024.07.07. 05:54

Kész a bordányi bölcsőde

Lényegében elkészült a bölcsőde új épülete Bordányban, legalábbis a település facebook-oldalára feltöltött fotókon ez látszik.

Delmagyar.hu

Elkészült Bordányban az új bölcsőde. Fotó forrása: Bordány - A Homokhátság szíve facebook-oldal

Mint arról lapunkban többször beszámoltunk, Bordányban jelenleg az óvoda épületében működik egy bölcsődei csoport, ahol összesen 14 gyermeket tudnak ellátni. Az Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde egyébként 145 férőhelyes.

Az új bölcsőde az óvoda melletti területen épült fel. Az új modern épület különálló, de a meglévő épületkomplexumhoz tartozik. A közbeszerzési pályázaton tavaly szeptemberben választották ki a kivitelezőt a 13 pályázó közül. A nyertes végül a legkedvezőbb ajánlatot adó mórahalmi Bauszer Kft. lett. Az építkezés nem sokkal később el is indult. Az új bölcsőde összesen 250 négyzetméteres, 2 csoportszoba van benne és összesen 28 gyermek ellátására alkalmas. A kiszolgáló helyiségek mellett melegítőkonyha is van az épületben.

A beruházás kezdetén némi csúszást okozott, hogy a bölcsőde építésére elnyert támogatási összeg elmaradt az igényelttől, így külön pályázati lehetőséget kellett keresni, hogy a berendezéseket is meg tudják vásárolni

A tervek szerint szeptembertől már meg is kezdi a működést az új intézmény.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában